3 Végigjátszás (alternatívával): 41018 Cat's Playground

A Friends Collectables első eresztésének második zacsija mai témánk, melyről egy cukicica pillant ki a nagyvilágba.


Téma
Állatkás kalandozásaink Heartlake City körül nem érnek egyhamar véget, s bár mai kis hősünk a háziállat-seregletet gyarapítja, egyediségben, cukiságban, s talán még egyebekben is méltó párja lehet Mókus pajtásnak. Mancsos Macs – oly sok sorstársához hasonlatosan – imád macsekjátékokat játszani, így elengedhetetlennek találta a két kis alkotózseni – Mia és Olivia – egy csepp játszótér összeütését a háztartásban fellelhető anyagokból. Lássuk, mire jutottak, de előtte egy kis majdnem-aktualitás. Február 9-10. volt a floridai Legoland Friends-hétvégéje, amit az alábbi képpel igyekeztek promózni:

Jujj, ez nagyon durva...  -  via florida.legoland.com

Statisztika
Ár: 1.022,-..1.290,- (1.290,-)
Kockaszám: 31 db
Állatka: cica
Építmények: 2 db + tál, hallal
Matrica: nincs
Tasak: Mókus barátunknál megismert macskaeledeles zacskó jellegű


Alapkészlet
Kezdjük most is Macs jellemzőinek áttekintésével. Elegáns, szinte öltönyös házimacskáról van szó, kinek pofiján, mellfoltján és tappancsain kívül mindene fekete. A fehér foltokat nagy pozitívumként értékeli Heartlake City lakosságának babonás része, míg pompás feketeségével a cirmos állomány közül tűnik ki. Úgy látszik, a szív alakú tó lehet felelős azért, hogy minden állat írisze zöld, bár ez egy macskánál egyáltalán nem ritka. Nózija és szája finom rózsaszín, és valószínűleg a világ legpuhább dolga. Pillantása és fülhegyítése pedig tagadhatatlanul játékra csábít, vessük hát bele magunkat.


"Mikor játszunk már?"

hátulról is cuki :)
Egy pillantás Mancsos fejbúbjára, s láthatjuk szomorú jövőjét. Bizony, masnit tervezett oda is a LEGO felelős gárdája. A vizualizáció kedvéért elhelyeztem rajta, s lőn. Mivel a Cica jóval éhesebb egy kis játékra, mint némi eledelre, rakjunk össze egy Olivia által tervezett kaparófát egy 2x2 radarból és néhány pöttyből. Pompás, Macs máris elégedetten dorombol.

"hűűűűűűűűű!!!!!! ez nagyon menő. Megyek, megtépem kissé...."

Amíg Mancsos elszórakozik a kaparófával, lehetőséget kapunk a 3-szintes “játszótér” elkészítésére. Az első rétegekhez máris 7 (fehér, lila, rózsaszín, levendula, kanárisárga, élénk kék, tan) különböző színt ír elő az útmutató, ami “enyhe” túlzásnak tűnik. No mindegy, ugorjunk neki.


Egy kapaszkodó és egy darab zászló alkotja a kis rámpát, hasonlóan a 3938 Andrea's Bunny House szettben tapasztalthoz, míg a már eddig is előforduló színekből felépül a következő szint.

A 3. szintre is ugyanazon kanárisárga negyedkör kerül, mint alant, s ezzel végére is értünk az építkezésnek. Már csak Macs ugrik az egész tetejébe, s kész is az alkotás. Hoppá, etetni is kell kis kedvencünket, így hát egy rózsaszín tálkában kap egy megtermett halat, amin elmolyolhat egy darabon.


A játszótér ím készen áll a bevetésre, s még tartalék elem is maradt szép számmal (heten, mint a gonoszok).


A Mókusnál megtapasztalt módon Mia agymenése itt is elindult, s – bővítendő a játszóteret – némi akadálypályát fundált ki Mancsos számára egy pár élénk kék fadarabból, s egynehány apró hulladékból.Oly hihetetlenül egyszerű ez az alternatíva, hogy gyakorlatilag értelmetlen lett volna több képet ellőni, hiszen így is egyértelmű. A politikai korrektség jegyében, ahogy az A-modell esetében masnival jelent meg kis hősünk, most masnimentesen virít a kamera előtt.

Őhalsága itt is játszik a rózsaszín tálban

Értékelés

Ötlet: 4/5
Nem túl rossz próbálkozás, de szerintem kicsit alulméretezett. Macs nem tud rendesen elhelyezkedni bármelyik szinten. A kaparófa nagy plusz, akármilyen picurka, így jön ki a 4 pont végül.

Kockák: 3,5/5
Csak 31 elem javarészt az is pötty. A pár kanárisárga lap és az élénk kék hengerek dobnak rajta, de egyébként satnya.

Állatka+cukiság: 4/5
Űbercica, jópofa, sőt pofi, bájosan játékos, és némiképp életszerű. A játékok eltaláltak, szórakoztató rájuk nézni, de a cukiságfaktor azért nem kiemelkedő.

Alternatíva: 2,5/5
Nagyon szimpla, majdhogynem gyatra B-modell. Sajnos a gyenge kockaeresztés itt is visszaüt.

Játszhatóság: 4/5
Az A-modell játszhatósági faktorát alulméretezettsége degradálja, de a kaparófa itt is kisegíti, a B-modellel meg tulajdonképpen mit is kellene játszani? Jószívűségem határtalan, ezért az A-modellnél egy picit pluszolok.

Összegzés: 18/25
Idétlenül és feleslegesen összeválogatott színek, méreteit tekintve kihívásokkal küszködő A-modell, megkérdőjelezhető B-modell... Úgy látszik most csak ennyire futotta.

3 megjegyzés:

 1. Hát ez tényleg elég gyenge, így elolvasva még inkább így gondolom. Mondjuk a bejegyzésnek is van egy olyan áthallása, mely szerint ennek a készletnek egyfajta alkatrészbányáként is szolgálnia kell (de én is egyetértek ezzel :) ).

  VálaszTörlés
 2. Jaj nekem, "ekkora" giccstengert. Olyan cuki-mukisan édi-bédi.

  Ati, köszönöm, hogy végigjátszásaiddal megerősíted bennem azon véleményemet, hogy a szériát miért kell messze elkerülnöm. Vagy velem van a baj?
  Gaia-nak is igaza van, alkatrészbánya, én más pozitívumot nem látok benne.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ciculi? :P
   A mókuskás jobban tetszik, de nem tudom erre sem határozottan rámondani, hogy nem, ez nem kellene... de nyugi depi, Attila majd egyszer téged is megfertőz. :D

   Törlés