22 Végigjátszás: 6990 Monorail Transport System (1. rész)


Réges-régen, mikor még az akkori szocialista blokk egyik országának állampolgáraként vártam a karácsonyt, sötét belvárosi gangos lakásunkban szabadidőm egy részét képeskönyvek és LEGO prospektusok nézegetésével, olvasgatásával töltöttem. Ekkoriban még német adókat néztünk apámmal jobb filmek reményében, így a nyelvet is tanultam esténként. Ekkor volt már Star Wars is (mi az hogy!), úgyhogy  a sci-fi univerzumért való rajongásom innentől datálható. Natürlich.
Ezzel a képpel minden gyerek találkozott anno
Aki élt akkoriban (akár gyerekként, akár felnőttként), az tudja, hogy azokban az időkben a legó nem volt olcsó mulatság (ma sem az), a havi fizetés gyakran ugrott egy nagyobb készlet ellentételezéseként, magának a beszerzésnek viszontagságait nem is említve. December végéhez közeledve, nagyon nem véletlenül, gyakran kezembe akadtak a LEGO szóróanyagai és kis füzetei, tekintetem lassan vándorolt egyik képről a másikra. Szerencsére szüleim értették a kívánságomat sok apró elejtett infomorzsából és utalásból, így az évek múlásával általában számíthattam mindig valami LEGO logós dobozra a fa alatt. Na persze nem kell nagy dolgokra gondolni, a 6894 Blacktron Invader és társai voltak a sztenderd méretbeli készletek, egy 6783-as Sonar Transmitting Cuiser (ezzel együtt aludtam eleinte, nem vicc :-)) volt a csúcs. Ezek még most is megvannak, rájuk nézve mindig felrémlik bennem a régi karácsonyozás hangulata. Epekedve tekintettem a nagyobb készletek fotóira a prospektusokban, vonatok és garázsok, nagyobb házak és még valami, amiről internet hiányában elképzelésem sem volt, hogy milyen lehetett a valóságban, de rettentően vágytam rá. Egy 6990-esre. Sosem kaptam, érthető okokból, ennyi pénze keveseknek volt akkoriban ajándékra (a '80-as évek végéről van szó), de mivel senki másnak sem volt az ismeretségi körünkben, ezért a hiánya nem volt annyira zavaró, a vágyakozás azonban megmaradt. Mi az hogy!

A monorail 99 angol fontba került a prospektus szerint (via peeron)


LEGO 6990 Monorail Transport System
Idővel a legózási kedv lelohadt, majd eltűnt egy időre, de csak azért, hogy újult erővel kitörhessen rajtam újdonsült apukaként. Jöttek a régi készletek megszerzésére irányuló belső hangok, ez kell, az is kell, ez nagyon kellene, amaz ráér. Anyagilag annyit mindig tudtam mozgósítani, hogy megszerezzem az éppen elém vetődő és kívánt készleteket, nem volt megállás, gondoltam, az utód is lássa, mivel érdemes játszani :-) Apuka legózik, ugyebár. És lassan előjöttek a komoly álmok is.

A 6990-es Monorail Transport System-et vadásztam vagy másfél évig, ha belebotlottam egybe, kiderült, hogy nem vagyok egyedül az univerzumban ezen szándékkal. Fájó volt néha elengedni egy-egy darabot, mert olyan árat kértek volna érte alapból, illetve annyira felverték aukción, hogy az már öröm az ürömben lett volna számomra. 
Majd másfél hónapja szokásos elfoglaltságként böngésztem a net hirdetési rovatait, és megütötte a szemem egy cím, legó űrvasút eladó. Húú, egyből tudtam, miről van szó, kattintás, olvasás nagy sietséggel, semmi kétség, egy 6990-esbe botlottam. Gyors telefon, úriember a másik végén, még nem vitték el, összerakott állapotban van, kiárusítást tart a fia, anno ő kapta és már nem kell neki. El kívánja adni, mindene megvan, kivéve a dobozt. Azonnal megyek, felejtsen el minden más érdeklődőt, ilyenkor lépni kell, nincsen mese, még alkudni sem akarok a kiírt árból, telefonban amúgy sem szoktam, max. rákérdezek, hogy fix-e az ár. Odaérve kedvesen fogadnak, kis beszélgetés, aztán az egyik szobában végre a készlet is előkerül. Igen!!! Nekiesem, forgatom, nézegetem, teljesen jó, hiánytalan (itthon kiderül, hogy egy elem még sincs meg, beszerzése nem gond). Valami nem stimmel itt-ott mozgásilag, szétszedés és összerakás után patent.  Szuper, boldog vagyok :-D. 
Nézegetem az összerakási füzetet, kiesik egy nagyobb lap, nagy pályák rajzai rajta, 6921 + 6990 összeépítésével. Nem kapcsolok, mámorosan bódult vagyok. Elkezdünk csomagolni, dobozokba be az egyes részekkel, nézem a sínszakaszokat adó szürke elemeket, valahogy nem stimmelnek a számok. Sok. Nem eggyel vagy kettővel, hanem vagy 8 darabbal, két kis rövidet nem is számolva. Bambulok kicsit értetlenkedve, nem esik le a tantusz, annyira hihetetlen a dolog. Mikor egy másik zacskóból előkerülnek a tartóelemek és a szürke 4-es rögzítők, akkor már biztos vagyok benne, egy 6921-es kiegészítő készletre ámulok éppen! Tuti, hogy ez is kell, van egy mellékesen teljesen pöpec, dobozos állapotú darabom, de a sínek egy vagyont érnek, alig lehet szerezni belőlük, ha meg valaki eladásra kínálja, horror az ár. Itt hiánytalanul minden megvan, kicsi karc és hiba 3-4 rögzítőn, egyébiránt szuper. Huh, most okosan, kérdezem az eladót, ezekkel mi van? Néz rám kicsit meglepődve, hogy-hogy, mire gondolok, alkudnék? Nem, megállapodtunk, csak nem értem a pluszt. Ezek jártak a vonathoz, ezért adja ezt is, meg egyébként is mit csináljon vele? Elhűlök teljesen, ekkora mázlim nem lehet, márpedig úgy fest a dolog! Kezet rá, ez plusz elem, mit elem, egy kuriózum készlet (na jó, doboz nincsen ez esetben sem), én csak örülök neki, ha neki így rendben, akkor mindenki boldog. Kifelé menet még mutat pár legófüzetet, ezek vannak még megjegyzéssel, csak várni kell, összerakják és aztán jelentkeznek. Rendben, legyen úgy! Kilépek az ajtón, kénytelen voltam hatalmasat mosolyogni, megszereztem!
Ja igen, bizonyára érdekel mindenkit. 25000 ft-ba került a pakk. Újonnan anno mennyi lett volna? Fogalmam sincsen, de azt tudom, hogy manapság 800 USD-tól felfelé kezdődnek a MISB-készletek árai. Havi fizetés, itthon.

Egy kis háttér, nem túl mélyen

A szett a LEGO Space témájának 1987-től 1990-ig futó Futuron altémájának tagja. Űrben a "jófiú" Futuronoknak ellenlábasa a Blacktron banda, sokkal zordabb és fenyegetőbb kinézettel. Mint mostanság olvastam, a Blacktron nem egy velejéig gonosz társaság, csak egy kicsit  mások. Kinézetre. Míg a futuronok főként fehérek, némi feketével és átlátszó kékkel, pirossal, addig a marconábbakra a fekete-sárga színvilág a jellemző, átlátszó sárga elemekkel. Mindkettő altéma remek készletekkel prezentálja magát, a LEGO űrparkjának meghatározó darabjait adják, nem is vitás. Ezek megszerzésére irányuló törekvéseim nem lankadnak, a múltkor olvastam például egy végigjátszást egy 6981-esről,  egyik fő csapásvonalam most ez a készlet.

Futuron vs. Blacktron (via lego.wikia.com)

Magát a monorail vonalat a LEGO sokáig nem húzta, összesen 3 szettet adtak ki (a 6990-esen kívül még a 6991 Monorail Transport Base-t és a 6399 Airport Shuttle-t), nem vitték túlzásba, én úgy tudom, hogy a gyér kereslet és nem várt eladási eredmények megpecsételték a sorsát. Sajnos. Akit maga a történelem és egyéb műszaki leírás érdekel, annak javaslom, hogy látogasson el a Kockagyár idevágó írásaihoz, nagyon színvonalas bejegyzések: klikk IDE (1. rész) és IDE (2. rész).


 Akkor magáról a 6990-esről


Hatalmas doboz, felnyitható,
alatta pedig a kánaán...
(via peeron)
A készlet 1987-ben jelent meg, 701 elemmel, 5 figurával és egy impozáns, 12 darabból álló pályával. Sajnos a doboz nekem hiányzik, ez a probléma még megoldásra vár, habár esélytelen vállalkozásnak tűnik a beszerzése külön. Talán egy dobozos szett majd elém vetődik valamikor. Újonnan megvéve gyönyörködhettem volna a csomagolásban, így viszont maradt az internet. Eredetileg adtak hozzá egy lapot is, ezt egyfajta űrháttérnek szánták. Na, ilyenem sincsen.

Doboz fedlapja (via flickr)

Doboz hátoldala. Tömény (via flickr)

Fedlap belső része (via flickr).

Sóhaj... (via ebay.com)

Egyszerűen tökéletes! (via ebay.com)

Manapság ilyen látványról és csomagolásról csak álmodik az ember. Sokba kerülne? (via ebay.com)
Ez a háttérkép nincs meg via peeron

Az 5 minifig hozza a Classic Space ős színvilágát, kicsit felturbózott cipzáros overállal és modernebb sisakkal.

2 kék és 3 sárga asztronauta tartozik a készlethez

Az építést magával az űrszerelvénnyel indítja az útmutató. A két részből és egy motoros középrészből álló szerelvényt nem kunszt összerakni, a fekete 4 stud széles monorail alapra könnyen felpakolódnak az egyes elemek.
Az egyik fél egy egyszemélyes fülkéből és mögötte kialakított tárolórekeszből áll, melyet egy rakodó felület követ, amire fel lehet rakni a szállítókonténert. A kabin egyszerű, irányítópaneljének egyszerűsége szemet szúrt, nem lehet bonyolult vezetni a vonatot. A fülke mögötti  rekesz kialakítása nem az igazi, méretügyileg tökéletes, a kis űrrobogót simán befogadja, viszont felül valahogy rögzíteni kellett volna az egyes feleket, igaz, akkor csak párosával lehetne oldalra kihajtani az átlátszó elemekből álló oldalfalat. A konténer finoman beleilleszthető a kialakított helyére, abból finoman kivehető, de magától ki nem esik. Oldala szintén nyitható, egy csavarkulcsot és egy adóvevőt kapunk betárazás gyanánt. Egy kis hasadóanyag vagy űrérc menőbb lenne :-)

Fenébe, valami nem odaillő is ott maradt
Motorral, a 9cm-es kábellel, konténerrel és a belevalókkal, az űrrobogóval és egy minifiggel

A másik félrész egy kicsit egyszerűbb. A pilóta mögé gond nélkül befér egy másik kolléga, a vezérlőpanel másmilyen, képernyőnek mondanám. A dupla kabinos orrésszel és a mögötte kialakított elemtartó résszel nem egy vizuális orgia, viszont a hosszú trans-blue "szélvédő" nagyon egyedivé teszi. Ennek az elején itt is megtalálható az a furcsa valami, amit elsőnek radarnak, vagy valamilyen szonikus fegyvernek mondanék. Ugyanígy fel kell rakni itt is az oldalt látható rakétákat, turbófokozatot, esetleg lézerágyúkat. Kinek hogy tetszik. Az elemtartó itt is egy foglalatba csúszik be, nem lötyög.


A köztes monorail motorral összeillesztve, összepattintva a szerelvény már kellően hosszú, impozáns darab, a festett elemek feldobják az amúgy is szép járművet, a villogásról nem is beszélve, de egy sziréna vagy egy dupla villogó elfért volna rajta, talán.


Bázisok

Igen, bázisok, ugyanis kettőt kell összerakni. A pálya kialakításából következően az egyik egy "földszintes" megoldás, a másik viszont magasabb, tartószerkezeten kialakított szellős állomás. Utóbbit kell először megépíteni.
Adott a közepes méretű szürke alaplap, ezen kell megalkotni a 6 tartópillérből álló építményt, 2 fekete oszlop pedig magát a sínrendszert fogja tartani. Gondot egyedül a helyes elhelyezés adhat, itt nincsen ugyanis felülnézeti kép megkönnyítendő az építést.

A tartókon mindkét oldalon egy-egy alap épül lassan, középen fekete plate-tel összekötve, javítva a szerkezet stabilitását. A két alapszint különbözik, egyikük egy komputeres szekció, míg a másik egy mechanikai rakodó struktúra lapjait adja. 

Az első sínszakasz beépítése következik, ráadásul ez az egyik irányváltós egység. Elég nehéz belenyomni a fekete tartóelembe, jó szorosra tervezték, atombiztos. A mechanikus rész is bővül, magával a mozgóegységgel. A hosszú elemnek a hátsó része fogazott, ezt kell finoman a mozgató szerkezetbe illeszteni, hogy eztán tekergetéssel függőleges irányba lehessen mozgatni. Az alján található raklapból kitalálható, hogy ez konténer és árumozgató eszköz. Nagyon ötletes darab, a tetején lévő radar és trans-red elem még kicsit fel is dobja.

Megjegyzés: a fogasléc idővel megsárgult, az előző tulajdonosnál tapasztalt enyhe füstszagból következő életvitel és a nem helyes tárolás rá erősebben hathatott .
Megsárgult fogasléc
A kis fogaskerekes elem
Bevetettem a szokásos regeneráló fürdetést, de nem sikerült kellően kifehérítenem, ezen még dolgoznom kell, más szerek talán jobban hathatnak, ugyanis érzésre kicsit más műanyagból van, mint a többi legókocka.
Jön az első nagyobb elem felrakása, ez pedig egy trans-blue, szögben hajlított hatalmas üvegfal. Az egyik oldalról kiindulva, kiegészítve felül egy kis öszekötő szerkezeten keresztül átér a másik oldalra, ahol csatlakozik két, szintén trans-blue elemhez. A felső rész ráadásul  2 tányért is tart, ezek nagy lámpaként működhetnek a bázison.
Az egész építmény nem áll sok elemből, de nagyon ötletes és szellemes. Kellően szellős, nem egy masszív tömbépítmény.


A második bázis "földhöz" ragadtabb. Alaplapja nagyobb, ezen kell építkezni. Nehézkesen indul, számolgatni a bütyköket a lap szélétől nagy móka, egyszer el is rontottam. Másodjára jó lett. Néhol karcosak a sima , stud nélküli elemek. Hogy miért, az lassan kiderül.
A forgó mechanizmust elsőre megérteni nem fogjuk, összerakva pofon egyszerűnek hat, de építés alatt nehéz átlátni a működését. Elmondani pontosan végképp nem tudnám, így csak annyit írok, hogy egy fogaslécet kell vízszintesen mozgatni, amely a bázis egyik kupolafelének eltolásával az ahhoz zsanérral kapcsolódó másik kupolafelet is elfordítja 90 fokkal. Így lehet kinyitni és zárni a bázist. Az alábbi képek remélhetőleg segítenek megérteni a működését.
Itt derült ki, hogy az egyik "műszerfal" a tartóoszlopról hiányzik.


Látható a zsanér is. Kicsit sárga a fogasléc. Peroxidot is kapott pedig.

Szezám tárulj!

Rakodásra készen áll.
Az egyik konténerrel kiegészítve

Figyelő szemek vigyázzák az épülő űrraktárt. Felkerültek a felső antennák is

Itt is jól látni a sárgulás mértékét a fogaslécen. Fenébe.


Vasút és bázisok készen vannak, a maradék jön.
Elsőként egy űrtargoncát kell megépíteni. 4 alsó rakéta hajtja, a raklap rögzítése a két oldalról felhajtható rögzítőkarral történik, tényleg jól tartják a konténert, amiben fegyverek kapnak helyet. A vezető kellően előre van tolva, hogy jól kilásson mindenfelé, mellékesen 2 karral irányítja a rakodóeszközt.


Nem látni, de egy kis sárgultság itt is megfigyelhető a gumis elemen.

Igásló az űrben

A sínpályát nem számítva az azokon található jelzőoszlopokat, radarokat és antennákat kell megépítenünk utoljára. 3 darabot kell legyártani, kettő ezek közül egyforma, semmi extra, fehér radartányéros oszlop, a harmadik egy kicsit komolyabb, némi feketével fűszerezve.

Irányjelzők? Fegyverek? Fene tudja, de a kész pályán jól mutatnakEnnyi. Végre készen az összes szerkezet és jármű, várják, hogy az űrsztráda is megépüljön.

Együtt is jól festenek


A komplett pálya 12 elemből áll. 4 darab íves elem, egy ív 90 fokos, tehát itt nem aprózta el a LEGO az egy szakasz hosszát. Van 4 lejtmenetes pályaszakasz is, érdekességük, hogy 2 ad ki egy szint magasságot, itt nagy játékra nincsen lehetőség. Kapunk még 2 darab egyenes szakaszt, valamint a már beépített 2 irányváltót, ezek fele olyan rövidek, mint az egyenesek. A szett tartalmaz még 10 tartóoszlopot, ezekből nyolc darab (egy tartalék) egy egész szint, kettő viszont csak fél emelet magas, az alacsonyabbak kellenek a lejtmenet közepének alátámasztására.
Magának a körnek az összeállítása nem nehéz, szétszedni viszont annál nehezebb. Az egyes szakaszok összeépítése az oszlopok 2*2-es felső részén történik, már így is elég stabilak. A 24 db szürke 1*4-es lapos elemekkel a síneket még az oldaluknál is össze kell kapcsolni. Talán jobb lett volna sima, bütyök nélküli elemeket használni itt, de mivel a radaroszlopok ezekhez kapcsolódnak, így a további bővítés lehetősége e szempontból adott. Lennének is ötleteim :-)

A teljes készlet


C pályarajz (via http://lego.brickinstructions.com)
A bejegyzés elején említettem a bónusz beszerzést, a 6921-es készletet.
Beépítettem, a füzete 4 alternatívát ajánl kiegészítve a 6990 eredeti sínjeivel, én egyet csináltam meg, felülbírálva az eredeti pályarajzot, ugyanis nem értettem, hogy miért hagyták ki a két hosszú egyenest. A változtatással még nagyobb lett a terület, amelyet elfoglal az összeépített két szett.
Nem építettem meg az összes alternatív lehetőséget, ezt a 6990-es alternatív verzióinál szeretném megmutatni némi kiegészítéssel. Itt folyt. köv.


6990 + 6921

Méretes lett, az A4-es kisebb füzetből lehet következtetni a méretére

Keresd a hiányzó pályaalkatrészt!


Sajnos nincsen váltó a sínek között, azzal extrán meg lehetne tuningolni az útvonalat

Egy kis upgrade.
Volt néhány elemem régi Futuron témában, gondoltam kezdek velük valamit és feldobom kicsit a jelenetet. Építettem egy hippis űrrepcsit és egy nagyobb radartartót. Utóbbi forgatható, előbbi villogós-zenélős.

Egy kis plusz

További képek következnek.


Kihagytam a 4*1-es oldalsó szürke rögzítőelemeket, így látni, hogy azért szükség van rájuk

Jelenleg ennyi.
Az alternatívák bemutatását, más pályaverziókat és az értékelés a következő részben találjátok. Garantálom, érdekes lesz!

22 megjegyzés:

 1. Szuper fogas, szuper leiras. Epp dicsertem magamban az elemek jo allapotat, amikor elertem a peroxidos kiszolasig. Errol majd irhatnal ha van kedved, ugy latom neked tobbnyire bevalt, de nekem a 80-as keszleteknel finoman szolva is vegyes eredmenyei voltak. (Vilagoskek, lett a kekbol, gorbult elemek stb.)

  Meg egy szakmai kerdes: hol tartod ? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A fehérítést minden elemnél bevetettem, ha kellett, ha nem, mert apróbb eltérések mindig lehetnek, így 2 nap ázás után minden szép fehér. Legtöbbjük előtte is az volt. A fogasléc más téma.
   Vigyázni kell, a peroxidos és más fehérítős eljárások CSAK!!! a fehér elemeknél alkalmazhatóak, révén ez nem egyszerű tisztítás, hanem kémiai beavatkozás. Más színeknél tényleg furcsa eredmények születhetnek.

   Hol tartom? Egy nagyobb cipősdobozban, sötétben és biztonságban :-)

   Törlés
  2. Nagyon sok szürke és kék elemnél is sikeresen kiszedtem a (brómot talán) sárgás színt a műanyagból, pincében UV nélkül két nap alatt. Egy-két csúnya félreértés volt csak. Ezek valószínűleg más összetételű műanyagból voltak (70-es évek), csak bekeveredtek a készletbe. Nyugodt szívvel azért én se ajánlanám senkinek az eljárást :)

   Az arányokra lennék kíváncsi, ha van tuti recepted.

   Törlés
  3. A néhány csúnya félreértés elég, hogy menjen a kukába az adott elem, ha az ráadásul régi és spéci, több a kár, mint a haszon.

   Én sem UV-zek, Ultra Szavó penészelleni szert szoktam minimálisan higítani. Durva szer. Van még a Domestos (fehérítős), ez 100%-ban megy, nyálkásabb, néhol jobb, de nem annyira gyors. Néha öntök hozzá egy kis Floraseptet is.

   Törlés
 2. Bár monorail vonalon nem vagyok túl erős, de engem (is) a pálya elemeinek nem túl széles kombinálhatósága aggaszt kicsit, gondolok itt leginkább az emelkedőkre. Mindezektől függetlenül nagyon tetszett a beszámoló és külön köszönet a sok képért ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A sok kép alap egy végigjátszásnál. Talán túl sok is lett :-)

   A pályát pedig nagyon jól lehet kombinálgatni, főleg, ha váltókat is beépít az ember. Ilyen elem sajnos ehhez a készlethez nem jár, viszont a 6991-eshez adtak, úgyhogy majd a folytatásban szándékozom megmutatni őket.

   Törlés
 3. 800 dolcsi havi fizetés itthon???De szép is volna....A készletről:gyerekkori vágyam nekem is,25 ezer forintért nem is volt olyan drága mázli :)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Abszlute egyetértek, de mi9kor statisztikában elemzik, hogy a magyar átlagfizu 160e ft körüli, akkor erre az a válaszom nekem is, hogy hiszem, ha látom.

   Az ára meg... maradjunk annyiban, hogy sokan egyből vetődnének egy 25k-s hirdetésre megjelenéstől számított egy órán belül :-) Tényleg pofátlanul nagy szerencsém volt.

   Törlés
 4. Nekem is gyerekkori álmom volt ez a készlet, de aztán hamar kinőttem. A City-vonal maradt a fő kedvenc. Viszont azon is jól szórakoztam, hogy az elején katalógusoldalt áttanulmányozva rájöttem, nagyon sok készlet megvan (a 2 vasútin kívül a 6828-as hiányzik).
  Jó készlet, részletes leírás. Köszi.

  VálaszTörlés
 5. Kezdtek engem megfertőzni újra a Classic és magával a Space témával :D Egyébként én ezzel a készletemmel -http://www.bricklink.com/OL/6830-1.jpg?1 kapott katalógusomnál találkoztam először a 6990-essel,mondanom se kell hogy a kis prospektust ,,rongyosra" néztem :D Édesapám Bécsből hozta nekem a 6830-ast és mesélt az űrvonatról amit látott kiállítva ott,de fájt (és fáj még most is )érte a szívem :(

  ,,Eredetileg adtak hozzá egy lapot is, ezt egyfajta űrháttérnek szánták." Érdekes erről még sehol se láttam képet pedig kíváncsi lennék rá :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kérésed számunkra parancs :D Poszt frissítve.

   Törlés
 6. 3-szor is végigolvastam, remek. 25eFt-ért meg óriási ajándék, anno kb. ennyit kértek érte a dollárboltban (persze kemény valutában), és mindennap ott mentem el előtte, hogy csoroghasson a nyálam:)

  VálaszTörlés
 7. A nyálcsorgatás mindenkinél megvolt, ráadásul én élőben nem is láttam, csak egyszer a hatalmas dobozát. Ott végem volt :-)

  VálaszTörlés
 8. A végigjátszás tetszett, nagyon köszi, meg örülök, h te örülsz :)
  De ez a space vonal sose állt közel hozzám.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kinek a pap...
   Akkor mindenki boldog :-)

   Törlés
 9. Köszi Rékocs!:) Még tartozom egy végigjátszással,holnap megpróbálom ,,összeütni" és elküldöm (talán azzal nem árulok el titkot,hogy Space témájú készlet :D )

  VálaszTörlés
 10. Ez nem semmi:)Nyilván mindegyikünkben meg van az álom,és persze mindenki hogy most felnőtt lett,és talán megteheti,meg fogja keresni az álmai LEGO-ját:)))Bár én nem voltam nagy űrrepcsis,de az egyik álom nálam az ehhez hasonló 6399-es készlet az airport shuttle:)És mennyi király érzés lehet,amikor megszerzi ezeket az ember.A be nem teljesült álom eddig.Gyermeteg vágyaink:)Király érzés.Én nem régen csöppentem vissza a LEGO büvös világába és amig ezeket a sorokat írom izgatottan várom a postást,hogy hozza az egyik régi álmomat.Egy Model Team kamiont.Remélem majd az én gyerekem is ha lesz és felnő ennyire fogja értékelni a dolgokat,mint mi,akik lázba jönnek egy ilyen készlet iránt:))))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Amikor az embert elkapja a gépszíj, igaz?

   Törlés
 11. Lesz folytatása, nagyon jó cikk!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lesz, de még épülnek az alternatívák, nagy sajnálatomra nem abban az ütemben, mint terveztem :-(

   Törlés
  2. Már nagyon várom! Azóta mióta ezt olvastam februárban valahogy mindig nézem a Monorail szetteket. De az ár mindig elrémít. De annyiért, amennyiért Te a Tiédhez jutottál, én is megvenném bármikor. :)

   Törlés
  3. Haha, nem eladó :-)
   Monorail eladó a neten alig akad, nincsen mese, aki szeretne egyet, az vagy kitartóan keresgél és nézi az oldalakat, vagy drágán vesz egyet hamar.
   Az alternatívákkal birkózom, trükkös játék!

   Törlés