5 Végigjátszás: 3939 Mia's Bedroom

Minden jó, ha a vége jó, és mint látni fogjuk, elfogult értékelésemben az utolsó – szám szerint harmadik – túlméretes Impulse készlet nagy hasznunkra lesz ennek gyakorlatba való átültetésében. Aki eddig követni tudott, már nagy agycsavart nem kell elszenvedjen a továbbiak során. Felemás érzelmekről ennél a szettnél szó sem lesz, nagyon egyértelmű az egész.


via smythstoys.com

Téma
Mia – akivel már sikerült találkoznunk korábban is, nevezetesen a 3189 Heartlake Stables készletben – otthon tölti délutánját, melynek során tanul a másnapi zeneórára, később olvas, majd szundít egyet szuperkényelmes, multifunkciós ágyában. Délutáni olvasgatásához ugyan nincs rá szüksége, de a kora esti órák hangulatát igyekszik feldobni egy kis zenehallgatással az andalítóan kellemes fényű lávalámpa mellett, mellyel relaxálása teljes értékűvé válik.

Hálószobák kicsiknek és nagyoknak
A szigorúan vett “bedroom” című készletek közt turkálva érdekes darabokra akadhatunk. 1980-ban a Homemaker végjátékához közelítünk, amikor ezen a vonalon egy járókával és már majdnem microscale játékokkal berendezett hálószobát kapunk az 5233 Bedroom készletben, melyben a Homemaker óriásfigurája adja a szülét, míg egy minifig a baba. Nagyon jó kis vonal volt ez; az óriásfigekkel is jókat lehetett játszani, a sok csempe, bútor és spéci alaplap meg külön jó. Lucy Lamb kétszer is megjelenik a Fabuland-féle 3792 Bedroom (1985) és a 3636 Lucy Lamb's Bedroom (1987) készletekben. A LEGO hosszú időre felülmúlhatatlant alkotott a Fabulanddal a cukiság tekintetében, és számos fanatikusa van a mai napig ennek a felejthetetlen vonalnak. Az erős terheltségre láthattunk már példát itt is, Fabu Fett címszó alatt. A Duplo szettek közül négyet is lelhetünk, 1986-ig visszautazva az időben. A korábbi darabokat inkább a bőséges ágy/bútorzat-ellátottság jellemzi, napjainkhoz közeledve azonban egyre fogy a körítés, hogy végül 2005-ben a szerény véleményem szerint katasztrofálisan nem LEGO 4822 Princess' Bedroom zárja a Duplo-sort egy fésülhető totyak-babával (aaaaarrrrrgggghhhh). Kicsit kevesebb itt több lett volna, az biztos. 2000-ben a Belville viszonylag vállalható tündérkéje szerepel a 5823 The Good Fairy's Bedroom szettben, néhány lapító cicával, tükörrel és kevés, de pazar díszű bútorzattal. (Kissé azonban sok itt a ruha-anyag, legalábbis az én ízlésemnek.) 12 évet kellett tehát várni, hogy ismét hálószobához jusson az ember, de ha nagyon szigorúak akarunk lenni, akkor normál minifig-léptékű hálóval igazából nem is találkozhattunk ezidáig. A nemi skatulyázás áldozata lett tehát a műanyagvilág, feltételezvén, hogy ez úgyis csak lányoknak kell, azoknak meg építsen a kedves szülő, ha nincs jobb dolga.

Statisztika
Ár: 2.590,-..3.690,- (2.890,-)
Kockaszám: 85 db
Minifigura: 1 fő (Mia)
Egyéb élőlények: 1 csokor virág, ha eltekintünk vázában való leledzésétől
Építmények: 4 vagy 5 db (ágy éjjeliszekrénnyel [ez 1, vagy 2?], asztalka rádióval, kottatartó és végül a dobfelszerelés
Matrica: nincs
Doboz: Hagyományos tégla, a Friends stílusú élhorpasztás csak festéssel jelölve.Alapkészlet
Mia a vörös hajú, szeplős és egyben legjobban eltalált arcberendezésű Friends-főszereplő. A délutáni pihenéshez és gyakorláshoz világos rózsaszín szoknyát húzott, hozzá magenta szandált, felülre pedig halványkék, tappancsmintás, nyakban megköthető topot. Semmi ismétlődés az istállóknál lelt ruházatához képest, ami igen nagy pozitívum. Az útmutató szerint hozzá tartozik a sárga gumikosárka is egy példány felcímzett, pecséttel ellátott borítékkal. Később ennek elhelyezésén mindenki szabadon gondolkodhat.


via onetwobrick.net

4 (négy!!!) darab alkotja az első építményt, mely nem más, mint egy kottatartó állvány, kottával. A stabilitást élénk kék 2x2 jumper adja, a láb a dementorok öröksége a Harry Potter témából, és egy 1x2 pöttyös fogantyús elem tartja a 2x2-es, nyomott mintájú csempét, azaz a kottát. Gyönyörű darab, hatalmas ötlet, stabil, elképesztően jól mutat.

A következőkben a félköríves asztalkával foglalkozunk. Fehér alj, fehér hátfal, majd az íves oldalak ismétlik a kottatartó talpának színét. Az asztalkát rózsaszín alaptémájú terítővel takarja gondos gazdája, így a váza – melyben a friss virágról mindig gondoskodik valaki – nem hagy nyomot a lakkozott felületen, s a menő rádiós, iPod-dokkolós ébresztőórát is a karcolásveszély gondja nélkül tárolhatja Mia ezen a kellemes kis bútordarabon. A vörös leányzó jól tudja, a hálószoba nem a könyvek otthona, így mindig csak az aktuális olvasnivalót tartja kézközelben, jelen esetben az asztalka aljában.


via onetwobrick.net

Ha már lendületben van a dolgos kéz, ne álljunk meg a bútorozással félúton. Ismét csak néhány jól elhelyezett alkatrész, s máris gazdagabb a háló egy – talán Young Cardo sorozatú, Monaco, esetleg Jamaica fantázianevű vagy valami teljesen egyedi – fekhellyel. A pink és magenta árnyalatok itt teljesen rendben vannak, az ágytakaróval védett, bevetett ágy hangulatát hozza a kép, puhára felvert fehér párnával koronát téve az egészre. Egyedül a két meghagyott bütyköt nem értem, hiszen a Friends-minifigurák nem tudnak bütykön ülni. Aztán mégis megvilágosodom; jó ütköző lesz ez a lábnak, ha olvasni óhajt a kis tulaj.

Az éjjeliszekrény egy fiókos elemből, rajta két kisebbfajta panelből, majd egy élénk kék 2x3 méretű lapból áll össze, ahol ez utóbbi szintén terítőt mintázhat, ha jól sejtem. Ennek sarkára kerül a piramidálisan fergeteges lávalámpa, mely lehet felőlem retro is, de hogy nagyon illik a képbe és még attól is cukibb momentum, az biztos.


via onetwobrick.net

Az élénk kék úgy látszik, végigvonul a szetten, hiszen a dobkészletet elkezdve az alaplap után rögtön ilyen csempékbe és 2x2 jumperekbe botlunk. A lábdob egy fekete astromech droidtest, elől egy “Mia” feliratú nyomott mintás körcsempével, ami különösen magasra emeli a hangulatot. A lábdob rögzítéséről egy 2x2 lapból kinövő Technic tüske, az elfordulás meggátolásáról pedig két sötétszürke 1x1 sajtdarab gondoskodik. Az ülőke egy lecsempézett narancssárga 2x2 henger, a később előkerülő dobverőket pedig egy egylyukú 1x2 Technic tégla fogja tárolni a használatba vételig. Kúpok és távcsövek tartják a sárga beütő és kísérő cintányérokat, és csak távcsövek az állótamot és pergőt. A piciny méret nem teszi lehetővé több dob alkalmazását, így Miának ennyivel kell beérnie, de profi dobos lévén ezekből is kihozza a maximumot.


ezzel nem tudok betelni:)

dobolás után jó kissé megpihenni...
de olvasni se kutya...
Értékelés

Ötlet: 5/5
Mind részleteiben, mind egészében fantasztikus ötlettel, sőt ötletözönnel van dolgunk. Az első széria zenével kapcsolatos készleteivel maximalizálható ez az érzés, annyira jó a dobfelszerelés, és az egész kis hálószoba-berendezés megelégedettséggel tölt el.

Kockák: 5/5
Megintcsak kis készlet, mégis jó hússzal, tehát harmadával több kocka, mint a másik kettőben. Nagyon jól használható, kellemes darabok, egy szál matrica sincs.

Minifig: 5/5
Kedvenc főszereplőm, egyedi öltözékben. Nem folytatom, maxipontot neki.

Cukiság: 5/5
Semmi felemásság. Egyértelműen árasztja magából ezt az érzést – főként a dobkészlet és a kottatartó, de egyben az egész szett is.

Élmény/játszhatóság: 5/5
A leányzó egész napját eljátszhatjuk ezzel a csepp készlettel, és másnap folytatva sem fáradunk bele az ismétlésekbe, merthogy nem lesznek. Hatalmas élmény, nem csak összerakni.

Összegzés: 25/25
Szubjektíve 26 pontos lenne, de mit tegyek, a matematika szerint csak ennyi lett. Hú de nagyon elkelne akár százféle ilyen pontszámú szett, minden évben a kínálatban.


Minden együtt

5 megjegyzés:

 1. Mondom, egyszer csak azon fogom kapni magam, hogy Friends készleteket vásárolgatok... Ez nagyon jó! Az a váza meg... ötletes megoldás!

  VálaszTörlés
 2. ÉN már azon kaptam magam,ez lett volna a következő,de Miácska (ebben is dögös :D )nálam bűvész készlet alakjában került végül a kosárba :D
  Ettől eltekintve ez a készlet is szuper,a dobszerkó a kedvencem a dobverők lehetnének 3L hosszúak 4 L helyett :)

  VálaszTörlés
 3. A dobverők tényleg túl nagyok, így úgy néz ki mintha valakit meg akarna támadni :D
  Örülök, hogy nincsenek matricák. Jó lenne ha elfelejtenék a matricázást, idegölő és a lánykám sportot űz a leszedésükből.
  Az ágyon a 2 bütyök nem szép, de hasznos, nem csúszik le a fig, jól kitalálták.
  Ez is egy kötelező darab nálunk.

  VálaszTörlés
 4. Szubjektíve 26 pont, ez jó volt, Ati! :-))

  Nagyon ötletes megoldások, igazi életkép. De ezek a színek, még szerencse, hogy fiaim vannak, egyéb esetben kénytelen lennék megbarátkozni velük :D

  VálaszTörlés
 5. Mission Completed...

  Fertőzésgyanús esetek szaporodása regisztrálva:) Köszönet a kitartó olvasóknak, s bár ez volt az utolsó a tavalyi második eresztésből, idén sem hagylak benneteket pinky nélkül:)

  VálaszTörlés