3 Tetszik vagy nem tetszik? 4. rész

Most a legkisebbeknek szánt készletek között böngészünk.

Vonatból sohasem elég, legalábbis nálunk, és az idén sem maradunk sihuhu nélkül. Na persze az ártól is függ, mert hát ezek a Duplo-készletek elképesztően drágák újonnan.

10508 Deluxe Train Set

Kockaszállítás felsőfokon, hálás és jól játszható téma. Jól kidolgozott építményeket (daru fülkével, ami mozdonyelemnek is használható, billencses rakodó kis házikóval) találunk és a pálya is jó nagy, a viadukt az íves pillérekkel meg külön pozitívum, azt imádja a gyerkőc.

Zajvédő fülvédő itt is megvan a kisemberen

10507 My First Trains Set

Elképesztően aranyos ez a kis gőzös, az egyszerű körpálya mellett a megszokott glugy-glugy rendszer (értsd tankolás) se maradt el, amivel jól elmagyarázható a sihuk e fajtájának működése (is). (Bár nálunk egyelőre minden mozdony elemmel működik, a tankolás pedig a mozdonyok szomjoltását szolgálja :))

Szép a színösszeállítás

10514 Jake's Pirate Ship Bucky avagy az első halálfejes készletem

Ettől a találattól viszont dobtam egy hátast és gyorsan meg is néztem, volt-e már kalózos készlet DUPLO-ban. Volt és elég sötét, úgyhogy akkor már inkább ez. Ugyan licensztémáról van szó (Disney), de hát mit tegyünk, nincs menekvés...

A hajótest kicsit fabulandos, tetszik

l képek via Brickset, flickr l

3 megjegyzés:

 1. Megvan a karácsonyi és szülinapi ajándék, nem is kérdés.
  A kalózhajó viszont kicsit furcsa nekem ebben a korosztályban, Jack Sparrow utánérzés.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egész keményen nyomatják már a Duplo-t is, bár a sok (értsd rengeteg) új szín, új elem, a túl-élethűsítés nagyon nem illik bele. Na mindegy, a vonatok jók, tuti vétel lenne, ha korosztályilag érintettek lennénk:)

   Nem véletlen az utánérzés. J.S. is Disney, ez is Disney, hát lopják ők a pénzt, hogy minden különbözzön?

   Törlés
 2. Arról nincs infója valakinek, hogy a 10506 Train Accessory Set mit tartalmaz majd?

  VálaszTörlés