6 Tetszik vagy nem tetszik? 1. rész

Napok óta kering jó pár kémfotó különböző oldalakon a nyáron megjelenő készletekről, ezekből szemezgetünk a teljesség igénye nélkül.
Még a nyáron született itt a blogon egy posztsorozat a vízi mentés jegyében született készletekről, mely szériából nekem  a 2008-as City/Coast Guard sorozat tetszett nagyon. Idén újból elővette a témát a LEGO, lássuk, mit hoztak ki belőle.

60013 Coast Guard Helicopter

Cápatámadás!
A 7738-ashoz képest a legszembetűnőbb változás az egybe orr-rész, külön üdvözlendő, hogy kis akciót is tartalmaz a készlet (és nem tették külön szettbe), jelesül egy cápa rágta katamaránost (?) kell kimenteni a vízlovagoknak . Én nem emlékszem ilyen színű cápára, de javítsatok ki nyugodtan. Megmarad a motorizált csörlő is, legalábbis a doboz erről árulkodik.


Lesz még szörfös mentő (60011) és motorcsónakos egység szárazföldi szállítási lehetőséggel (60012).
Nem maradhat el a fő vízi egység sem (66014 Coast Guard Patrol), amely a 7739-essel szemben nem motorcsónakos egységgel, hanem légi támogatással (konkrétan helikopterrel) indul bevetésre, és ha minden igaz, egy blökis családot húz ki a csávából.A nem túl jóra sikeredett City/Airport sorozat is folytatódik egy nagyon ütős darabbal, a 60021 Cargo Heliplane-nel. (És akkor megint értetlenkedek egy kicsit. Ha van City/Cargo altéma, ez vajon miért nem odatartozik?) Ez az egybe orrelem tetszetős, de a készlet ereje a géptípusválasztásban rejlik.


Az persze még kérdés, a heli mellett mi lesz még a dobozban.


A 4 bütykös kis sárga szállító autók meg a zöld burkolattisztító masina jó kis darab, talán beleférnek a dobozba is. Zajvédő fülvédőre mint minifigkiegészítőre nem emlékszem, jó kis részlet.


A 60019 Stunt Plane a Town/Flight altéma darabjait idézi, végképp nem értem, mit keres a Cargo-szettek között.


Lesz ebben a sorozatban még egy szállító teherautó (60020 Cargo Truck) és egy igazán felejthető, egybe elemekből összepakolt szállító repülő (60022 Cargo Terminal). A targoncák és egyéb kiegészítők (árurakodó kisautó) valamennyit dobnak az összhatáson, de nem vagyok elájulva.l Képek via Brickset l
Folytatjuk.

6 megjegyzés:

 1. Gyenge. Ezekkel a nagy elemekből álló új stílust nehezen tudom megszokni, lehet, nem is fogom. Az Osprey (billenőrotoros repcsi) hasonmás még a legszimpatikusabb.

  VálaszTörlés
 2. Tartom magam az eddigiekhez, a City továbbra sem "gyerebe". Talán a burkolattisztító meg a targonca megér egy közelebbi szemrevételezést, de azt hiszem, ennyi.

  VálaszTörlés
 3. Ez egyben nagyobb elemek alapvetően nekem sem tetszenek, de ez az orr mégis bejön, mindkét szettben. Parti őrségem eddig nem volt, talán most... Fehér cápám már van, régebben volt 9 készlethez ( http://www.bricklink.com/catalogItemIn.asp?P=2547c01&in=S )
  Ha a favágó brigád kapott fülvédőt, akkor miért nem kaptak szemvédő rostélyt és miért nem kesztyűben dolgoznak :)

  VálaszTörlés
 4. Az új pufi orrelem nekem egy menő helikopterré fog alakulni, a targonca is bejön, de ehhez kell az új elem a hátsó traktuson, e nélkül hiába erőlködöm itthon a saját szögletes verzióval.
  A reptéri kiszolgáló járművek nagyon jól sikerültek, a fülvédős sapik is menők.
  Bár eddig még nem láttam az összes új szettet, a pofátlan ismétlések ellenére is jobb évre számítok legóéknál, mint amilyen az előző volt :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én a bánya témát sajnálom, jó eresztés volt, feldobta a halódó city-t.

   Törlés
 5. Depi megnevezéséhez ragaszkodva nekem is az Osprey tetszik legjobban, meg esetleg a Stunt Plane. De hogy bármelyiket megszerzem? Nem túl valószínű.

  VálaszTörlés