1 Hátoldali legózás

Nem véletlenül esett a választásom erre a készletre, nemsokára megtudjátok, miért is. Mai legóörökségünket igazinak is mondható örökséggel gazdagítjuk, mivel egy kis legó(ó)városi hangulatba csöppenünk az 1592-es Town Square szettel, mely 1980-ban jelent meg a Classic Town sorozat részeként.

via Brickset

Az alapmodell egészen zseniálisan ötvöz két legendás legótémát, a Castle-részlet mini óvárosi darab, az elénk táruló jelenet maga pedig egy karneváli felvonulást mutat be. Különösen tetszik, hogy az utcarészlet egy kanyarban helyezkedik el, nem a szokványos lineáris kép fogad minket. A könyvesbolt és a nasiárus nagy pozitívum a mai boltínséges City-idők szemlélőjének.

És a már ismert mozdulattal fordítsunk egyet!

via Flickr
Jó zsúfolt kép tárul elénk. Nagyjából a fele képen az alapmodellt láthatjuk, a többin találjuk az alternatívákat. A legfurcsább ezek közül  a jobb felső fotó, vár is, meg kicsit ház is, a nappaliban strázsál egy őr :) Tovább lépve alatta kicsi kép, de annál klasszabb építmény: egy őrtorony. Középen lent a legkidolgozottabb verzió, egy újabb sarok, fele város, fele óváros-arányban újfent (leginkább régi várfal hasznosításával). A járműparkból itt hiányzik a lovas kocsi, de lehet, hogy a mellette lévő képen pont ezt találjuk.
Összességében - eddig ez nem fordult még elő -, az alapmodell messze viszi a pálmát. Ti mit gondoltok?

 Más úgy gondolja, hogy újjáépíti, nem akármilyen eredménnyel.

1 megjegyzés:

  1. Itt szerintem csak az elfogultság beszél belőled, amikor az A-modellt értékeled a többivel szemben. (Azzal együtt, hogy nagy összegeket adnék érte, ha lenne) ha megnézed az alapmodellt, legó szempontból elég satnya szegény. A könyvesbolt még elmegy, de a vár, a büfé, a várfal a kor mércéjével mérve is szegényesen van kidolgozva. (Mondhatnánk szimbolikusnak.)
    A szobor, a felvonulás és maga az ötlet klassz amúgy.
    Ehhez képest, ha megnézed a jobb felső kastélyt (mondjuk az, akkor nem nappaliban áll az őr, csak simán az első szinten) vagy alatta a remek talapzattal megáldott őrtornyot, azért szerintem nem az A-modell felé billen a mérleg.

    VálaszTörlés