0 A LEGO 2012-es éve

A LEGO kiadta 2012-es évének pénzügyi jelentését. Nagyok a számok, minden viszonylatban.A lényeg ITT és ITT olvasható, de néhány adatot azért megosztanék.
A 2012-es évben 2 milliárd 549 millió GBP (Angol Font) bevétel mellett 866 milliós adózás előtti profitot értek el. Előbbi  az előző, 2011-es évi 2181 milliós GBP bevételt haladta meg a negyedével, míg utóbbi a 660 GBP-s eredményt fejelte meg 40%-kal. Elég nagy ugrás.

A száraz adatok után egy kis bütykölés.
A legsikeresebb szériák a CITY, a Star Wars, a Ninjago és a Friends voltak. Érdekesség, hogy a Friends készletek ilyen jól fogynak, a várt eladási adatok dupláját produkálták, így komoly "húzóágazat" vált a témából. A Ninjago ugyebár belső ellenfelet kap a 2013-as évben a Legends of Chima készletekkel, így a széria szereplése az eladási statisztikák alapján jó előjel lehet az Chima számára.
A City készletek elsősége számomra nem furcsa, de ha egy kicsit több kreativitást és ötletet vinnének bele, akkor talán még jobb lehetne. Vagy inkább rosszabb, fene tudja, a "43." rendőrörs és "32." tűzoltóság után talán egy kicsit érdemes lenne új placcon is kibontakozni. A Mining altéma erre jó példa lehet.

A múltkor beszélgettünk egy kicsit árakról, kockákról, minőségről és elvárásokról. Olybá tűnik, hogy bizony a Legónak most nagyon megy a szekér, néhány felemlegetett problémától eltekintve nem nagyon akad olyan terület, ami komolyan visszavetné a sikerszériáját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése