3 Végigjátszás: 3938 Andrea's Bunny House

Egy pár sor erejéig engedjétek meg, hogy kicsit személyesebb hangot üssek meg. Néhány napja nagyon szomorú hír ért minket, a nagyszülőknél éldegélő nyuszilány, Szotyi tizedik életévében (!) eltávozott az örök répamezőkre. Macskatulajdonosként tudom, milyen elveszíteni egy öreg barátot...
Depivel éppen ezért ezt a mai készletkritikát az elhunyt Nyuszogós emlékének ajánljuk - Rékocs.

A második maxImpulse szettnek gyakorlatilag köze nincs a vízparti élethez, némi felelős állattartásra nevel ehelyett. Teszi ezt ambivalens érzéseket keltve, melyről részletesebben alant számolok be.

via smythstoys.com

Téma
Az ötök egyetlen színesbőrű tagja, Andrea eddig még nem bukkant fel a Friends második hullámában, így most enyhíti mélységes hiányérzetemet. Ahogy a többiek is felelős nevelésben részesültek, úgy Andrea is hasonlóan áll az élet nagy dolgaihoz. A húsvétra kapott tapsi nem a tepsiben végezte, nem is állatmenhely lett következő otthona, de még csak vadállatok prédájává sem tette felelőtlen szélnek eresztése. Takaros kis otthon épült neki, ahol Andrea szakszerű felügyelete mellett várja élete párját, melyet lehet, hogy a korábban Stephanie által megmentett kis ugribugriban fog megtalálni.

A felelős állattartás csak rózsaszín lehet?
A fenti kérdésre a pontos választ a LEGO-n kívül talán csak a legfanatikusabb rajongók adhatnák meg, így maradjunk abban, hogy ezzel a készlettel történelmet írunk. Sem a cukorfalat Paradisa, sem a “nagyon csajos akarok lenni, de ehelyett átgondolatlanra sikerültem, a figurák meg iszonyúak” Belville, sem az atomborzalom Scala nem hozott ilyen készletet, a többi vonalon meg még az állatok is ritkán keverednek képbe. A Farm altémában szereplő állattartás, vagy a Kingdoms készletek közt feltűnt tyúkok, kecskék stb. sem mutatnak rokonságot ezzel. Az egyetlen rokon vonást mégis a Belville-nél találjuk, ahol is az 5840 Garden Playmates készletben a kertben elhelyezett kennelben vannak a blökik.

Statisztika
Ár: 2.490,-..3.690,- (2.890,-)
Kockaszám: 62 db
Minifigura: 1 fő (Andrea)
Egyéb élőlények: értelmezés szerinti mennyiségben. 1 nyúl (sőt nyuszi), 1 virág, 1 répa (még földben van, tehát él:)
Építmények: 1 db + aprólék (maga a nyusziház, az apraja pedig kerítés egy kis körítéssel)
Matrica: nincs
Doboz: Hagyományos tégla, a Friends stílusú élhorpasztás csak festéssel jelölve.Alapkészlet
Andreát állítjuk össze először, aki rafinált szabású, halványkék szoknyájához az első hullámból már ismert világoszöld, hangjegymintás fölsőt húzott, ami rendben is van, de hozzá magenta színű, boka fölötti pántos szandált öltött, ami nekem együtt egy kissé diszharmonikus.

via onetwobrick.net

A későbbiekben utalja ki az útmutató az input/output eszközöket, melyek egyike a folyékony halmazállapotú bemeneti paraméter szállítását teszi lehetővé (értsd: piros vödör, vízzel megtöltve), másrészt az egy idő után kellemetlenné válni képes kimeneti paraméter eltakarítására szolgál (ez egy barna partvis, nyúlürülék ellen).

Némi 2x6 világoszöld alaplapra egy-egy kerítéselemet helyezünk, az egyik elé répát és virágot ültetünk, a másik mellé meg a már jelzett vödröt helyezzük el egy kis vízzel, s a fentebb említett, igazából haszontalannak tetsző kis apróságokkal már kész is vagyunk.


A fő – s gyakorlatilag egyetlen – építmény erős kanárisárga, fehér, rózsaszín, magenta és kevés szürke elemből épül. Maga az építmény nem bonyolult, de menjünk csak végig az egészen. Az alap egy 8x8 zöld lap, ami a fűellátást biztosítja. A fehér kerítéselemek valószínűleg fehérre mázolt fából lehetnek csakúgy, mint az 1x3 méretű kis kapu, melyen keresztül a nyúl-lak megközelíthető. A kanárisárga darabok szintén fából, ám egyszerű lenolajas kezelésen átesett gerendából, pallóból és deszkából kerültek ki, s ezek közül is kiemelendő a nyuszi közlekedését megkönnyítő, estére felhajtható rámpa, mely a házikó jobb oldalára került. (Ennek megvalósítását a LEGO nemes egyszerűséggel egy négyszögletű zászlóelemmel oldotta meg.) A nyúlpiszok-eltávolító eszköz tárolására is gondolt Andrea, hiszen a házikón kívül elhelyezett fülbe pattintható a partvis, így egyben biztosítva a biztonságos tárolást és a könnyű elérhetőséget. Lám, elértünk a legmenőbb alkatrészhez is! Ez pedig a csodálatos, szopókás önitató, mely egy villába pattintott, fejjel lefelé elhelyezett csapból, egy átlátszó világoskék 1x1 hengerből és az egészet lezáró szürke pöttyből áll. Heartlake City festékboltjában – de lehet, hogy otthon, Andreáéknál – rengeteg pinkrokon festékmaradék lelhető fel, mert számos helyen – bizonyára a hangulatfokozás érdekében – ilyen színeket találunk az építkezés során. Egy nyúlnak biztosan nem lenne ilyesmire szüksége, de egy kreatívkodó tinivel kapcsolatban már nem merek biztosat állítani. A tető alatt elhelyezett zöldségeket pedig vagy ki nem állhatja a tapsifüles, vagy nem éri fel, vagy még nem volt ideje lerágni, mert egyéb magyarázat egyszerűen nem létezik arra, hogy épségben ott találjuk azokat.A villás felfüggesztésű, csuklókon billenthető fedőlap, mely szintén világos pinkben pompázik, jellemző lezárása az építkezésnek, és hiába színorgiás az egész, mégsem bántja a szemet. Azt hiszem, erre a készletre igaz a leginkább, hogy hozzáállás/szemlélet kérdése, hogyan értékeljük, illetve mennyire tetszik.

Van, hogy társaságban jobban megy a nyulászás...

Értékelés

Ötlet: 4,5/5
Forradalmi az alapszitu, a kivitelezése azonban kissé felemás. Ha úgy tekintünk rá, mint egy tini saját kezének művére, akkor viszont tökéletes. Azok a darab kerítések azonban sehogy nem az igaziak.

Kockák: 4/5
Ismét kis készlet, tehát kevés kocka. Általánosságban jól használható darabok, és matrica nincs.

Minifig: 4/5
Egy főszereplő lány, viszont ebben az eresztésben az egyetlen lehetőség hozzájutni. Extázisközeli állapotot persze nem idéz elő, azonban a korábbi nadrág helyett itt szoknyában feszít, míg a felsője a szokásos hangjegydíszes darab.

Cukiság: 3,5/5
Megint az a fránya felemásság. Igazából a nyuszi az itatóval kimeríti ezt a kategóriát.

Élmény/játszhatóság: 4,5/5
A játszhatóságot a szerény (értsd: kis híján zéró, nulla, semmi) mennyiségű rokonkészlet jelentősen degradálja, ám egy kis képzelettel, aminek birtokában egyébként sem ártalmas leledzeni, jó kis murit csaphatunk ezzel a szettel is. Stephanie meg majdcsak befut a megmentett nyúllal, és akkor máris építkezhetünk, mert a szaporulat hamar belakja ezt a kis kéglit:)

Összegzés: 20,5/25
Úgy érzem, a szubjektív megítélésemmel megint összhangba kerültem. Ez a gyengébb besorolású kupacot gazdagítja. Lehet, hogy némi kozmetikával, és majdani nagyobb számú rokonkészlettel a középmezőnybe is feljöhet, de ez egyelőre ennyi.

3 megjegyzés:

 1. Az ötlet fantasztikus.
  A minifig ruhája borzalmas. Nem kéne csini ruhában nyúlszart takarítani :D Szerintem ide bőven jó lett volna a rövidnadrág, póló, edzőcipő harmonizáló színben.
  1 db nyúl... ez most komoly? Az 1 répa is kevés szerintem. Igazán rakhattak volna még a készletbe egy barna, vagy fekete, vagy foltos nyuszit és jó pár répát.
  A külön álló kerítés elemek érdekesek, ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy már megint spórolnak. Miért nem lehetett egy nagyobb zöld alapot adni, amire aztán tetszés szerint helyezhetik a gyerekek a kerítéseket. Amúgy az ötlet jó, értem én, hogy így jobban néz ki a szett és így oda rakja a gazdája a kerítéseket ahova akarja, de nekem ez szúrja a szemem.
  A nyúlketrec kerítése jó lenne, de a két szélén az a 2 sárga elem szerintem teljesen tönkreteszi az összképet.
  Összecsapott készletnek érzem én ezt.
  Ennek ellenére megkapja a lányom, mert szuperül játszható a szett, aranyos és húsvétra találó ajándék.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jelentős mértékben hasonlóan látjuk ezt a szettet:)

   Törlés
 2. A SPAR-okban már kaphatóak a zacskós Friends készletek. Egyenlőre három félét láttam a mi boltunkban (41017, 41019, 41018) 1290.- ért.

  Egyet mindenképp veszek, csak, h ebből a témából is legyen valamim (bár sajna figura nincs benne).

  VálaszTörlés