5 Új idők új mozija

Régóta várok témamegújulást LEGO-éknál főként a City-vonalon, de ezt valahogy nem sikerül összehozni, mostanság más témánál sütik el az újítás(oka)t ( pl. Friends-éknél lesz uszoda). Most is ez történt. A Creator Expert altémájánál (ami egyre érdekesebben alakuló állatfajnak tűnik nekem, hiszen a Horizon Expressz is ezen címke alá került) jelenik meg a 10232 Palace Cinema. Nem vagyok egy dobozolós fajta, de ezt az ízig-vérig moduláris épületet miért ide sorolták be, nem is értem. Valószínűleg nem lesz alternatív modell a doboz hátoldalán (a Horizon Expresszén nincs), ráadásul más, korábban kiadott moduláris épületek mellé rakták be előzetes fotókon. De mindegy is, ettől nem lesz sem jobb, sem rosszabb a készlet, csak egy kicsit kukacoskodom. Mert hogy magában a készletben sok kivetni nem találok.

Úgy tűnik, minden harmadik évben egy saroképületet kell kiadni, legalábbis ez a tendencia figyelhető meg. 


A homlokzat, de főként a tető keleti stílusú (egy eurobrickses kommentelő erre az épületre tippel lehetséges modellként). Ez a választás nekem nagyon bejön, a Ninjagóban is egyedül az épületek jönnek be - már az a kevés, ami van.

Tetszik a cserepek színjátéka
A tetőn ezt a szerelmi légyottot nem értem, de aranyos :) Biztos megunták a filmet vetítés közben. A fekete ajtó mindenesetre menő. Egyáltalán volt ez az ajtó feketében?


Az alsó szinten jegypénztár, büfé található. Kívül a járda csempézett (nem meglepő), az ott található csillagos plate-eken meg híres minifigszínészek kézlenyomatait találhatjátok (nem biztos :)).
A bejárat felett a mai műsor olvasható, fölötte pedig a grandiózus, "kivilágított" oszlopon a Palace Cinema (6-6 betű kirakva kockából) felirat olvasható.Kétszárnyas ajtón lehet belépni a moziba, az ablakokon pedig moziplakátok.  Ez utóbbiak nagyon jól néznek ki, a zöld sárkányos (?)/ legógodzillás  a menekülő minifiggel állati.


Lépcsőn mehet fel a nagyérdemű a terembe (ebből csak egy van), hiába, nem egy UCI Palace :)


Íme a moziterem, piros függönnyel, fekete-fehér filmmel. 


Ez a régi vetítőgépes megoldás nekem nagyon citys, ez a részlet szívemet melengeti. Ez nem is mozi, inkább filmszínház.


Már csak egy részlet van, amiről szólnunk kell, az pedig egy autó. Ha jól veszem ki a készlethez kreálható történetet, egy filmsztár érkezik filmjének zárt körű premierjére, és antréjához nélkülözhetetlen egy limuzin. Nem túl jók a fotók, de engem kicsit Monster Fighters-szerűnek tűnik hangulatában.

Nem tűnik rossznak, de valószínűleg nem fogom megvenni, valahogy ez a moduláris vonal még mindig nem fogott meg annak ellenére, hogy ebben a készletben elég ügyesen bújnak meg más téma motívumai.
Még több kép itt.
l via Eurobricks l

5 megjegyzés:

 1. Ha jól látom azt a fekete ajtót, akkor olyan bizony volt, pl a 6384-es rendõrség börtöncelláján 1983-ban. Tudom, mert amögül szökött meg egy rabunk 1985 karácsonyának másnapján (minek folytán az épületet ma is hátával teljesen a falhoz tolva tartom, nehogy megint...)

  VálaszTörlés
 2. Jó készlet! Nekem tetszenek ezek az épületek. Kár, hogy nem tudom megvenni őket. Az a baj, hogy vagy csak épület, vagy csak járművonalat tudok fejleszteni. Így aztán van egy csomó kocsim város nélkül :(

  Ja, az nem legógodzillás, hanem legodzillás! :D

  VálaszTörlés
 3. Az az autó tényleg Monster Fightersre hajaz cseppet. Mindenesetre az általam gyönyörűnek tartott, a 10197 Fire Brigade készletben megjelent tűzoltókocsi poros nyomába nem ér, az biztos.

  Ettől az egy dologtól eltekintve nagyon ütős darab, és valóban ez még filmszínház a javából:)

  VálaszTörlés
 4. az ajtóhoz annyit, hogy az egyik moduláris épületben pont ezt az ajtót használták, és ugyanígy el volt fektetve az is. ez a része nem volt túl kreatív. minden más roppantul tetsizk. Creator vonal emlegetése meg nem kukacoskodás, teljesen valós. Ez moduláris, tüntessék fel úgy.

  üdv,
  kisPocok

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nyert, tényleg volt már ugyanez a megoldás, és megintcsak a 10197 Fire Brigade kerül emiatt képbe.

   A Modular/Creator Expert átköltést én sem értem. 7 készlet Modular után, amikor már a fél MOC-oló világ is elkészítette a saját Modular Building-jét, és mindenki így ismeri a sorozatot, akkor összehozni a sort egy olyan szériával ami a kreatívkodásra buzdít A-B-C modellekkel (esetleg még Q-val is), minimum nagy marhaság. Dettó ez a helyzet az UCS-szintű TGV-utánérzésről is. Az mitől Creator? ehhhh...

   Törlés