8 Szemezgetés máshonnan

Egy sűrűn látogatott IT oldalon (pontosabban annak lapcsaládjába tartozó közösségi portálján) szörfözgetve érdekes cikkekre leltem. Nem hiába, a legózás mindenhová elér. :-D
László (nicknevén LÁZ) blogolása egy kicsit más stílusban történik a felület adottságaiból adódóan, de ettől még ugyanolyan értékes és informatív. 

Üdv Mindenkinek!Pár szóban bemutatnám legós hátteremet a historikai háttér kedvéért. Mint mindenki más - gondolom én - már kiskorom óta (70-es évek vége) legóztam, akkoriban barátokkal kb nyarakat töltöttünk építéssel, egy nagyon jó barátomnak rengeteg volt, több 40x40es ládányi :) . Így, mikor lent voltak Nemesvitán,  kiborogattuk az összeset, mindenki választott egy színt, és kötelező volt házat, annak környezetét felépíteni, utána pedig a választott melónak megfelelő melóhelyet is, és csak ezután kezdődött a játék. Volt ott lanovkától kezdve daruig minden, amit csak ki bírtunk találni. Innen ered a legóval kapcsolatos erős vonzalmam, és mivelhogy azóta sem nőtt be a fejem lágya, evidens volt, hogy továbbra is építgetni fogok, immáron gyűjtői szemmel.

Egy informatikával foglalkozó oldal (Prohardver) fórumán vagyok tevékeny tag , így annak Logout részén publikálom legós irásaimat, ismerősöknek, olvasóknak. Onnan keresett meg egy "kolléga", hogy posztolná ezeket, ha áldásom adom rá. Természetesen igent mondtam, így Ti is elolvashatjátok (ha még nem olvastátok volna) irományaimat ebben a témakörben.


Jó végszó, olvasgassatok!


10220 Volkswagen T1 Camper Van

10188 Death Star10030 Imperial Star Destroyer10198 Tantive IV21101 Hayabusa10213 Shuttle Adventure
Végül egy komplexebb, 9676-9677-66254-es művelet, valamint egy személyes beszámoló a LEGO nyíregyházi gyárában tett látogatásról.

8 megjegyzés:

 1. Ezúton is köszönöm a lehetőséget az olvastatásra :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ne viccelj, én/mi köszönjük a cikkeket!

   Törlés
  2. Csatlakozom, mi köszönjük :)

   Törlés
 2. Kellemes volt áttekinteni. Jelentős, mit ne mondjak:)

  VálaszTörlés
 3. Köszi mindenkinek, annyi kiegészités, hogy akad még 1 7784-es batmobil, és egy 6211-es Star Destroyer is :), ezek régebbiek, lehetséges, hogy majd irok ezekről is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. szerk.

   a 10174es AT-St mellett :)

   Törlés
  2. Helyes, örömmel venné kis közösségünk azokat is :-)

   Törlés