2 Ádvent Heartlake City-ben 22. napA hátralévő 3 ablak egyikét kell megtalálnunk ma, így az könnyed eleganciával megtehető, hacsak nem igyekszik az ember fia/lánya úgy visszazárni a már lerabolt rekeszek fedelét, hogy egykönnyen ne lehessen megmondani: ott már járt valaki. Segítségképpen álljon itt annyi, hogy a 22-es a karácsonyfa jobb oldalán, a kutyunál van.Most jön a pofára esés: hogy kerül a csizma az asztalra; izé, a karácsonyfa huszonkettedikére?


Mindenesetre masszívan megpakolt csörgős zacskóval lettünk gazdagabbak.


Az előző nappal versenyképes 23 darabos miniszettet üdvözölhetünk. Rekordot ugyan már nem dönt, de a második helyre egyelőre elegendő. Ha a rajzot nem láttuk volna, akkor is nyilvánvaló a darabokból, hogy mi lesz majd ebből a halomból.


Egyszerű az építkezés, és látványos az eredménye. A rajz alapján építkezve megmarad 4 piros pötty és két barna 2x2 korong.


Ettől talán tekintsünk most el, föl az összes dísszel, és hadd legyen magasabb az a fa! Így már sokkal emberibb (minifigebb, stb.)


Szubjektív értékelésem: 4/5 – Kötelező darab, de nem mára. Kissé vaskos, de jópofa. A nagy tengericsillag helyett egy csillagos varázspálca sokkal ütősebb lett volna, és mi az, hogy nem a Friends érában megjelent színekkel díszítették a fát. Persze, tudom a piros az előítéletes díszítőszín ilyentájt, de legalább fele-fele arányban mehetett volna Friends színnel. Az elemek száma mentette meg, hogy alacsonyabb pontot kapjon.

Minitörténet:
A városka túlbuzgó kertésze a helyi terhelési viszonyokra tekintettel cölöpfenyő nevelésére adta fejét, melynek első – mondhatni kölyöknyi – példányát igyekezett mielőbb köztérre helyezni, hogy a lakók kedvükre feldíszíthessék a nevezetes napig. Nyilvánvaló volt, hogy Olivia és Christina lesznek az elsők, akik örömmel belevetik magukat ebbe az új elfoglaltságba.
Egyébiránt a speciális fajta létrehozását azért találták szükségesnek, mert hosszú éveken keresztül a város hivatalos karácsonyfájának törzse mindig eltört a lelkes helyiek által ráaggatott díszek súlya alatt. Érdekes tulajdonsága volt ugyanis a heartlake-i fenyőfajtáknak, hogy elképesztően rugalmas és teherbíró ágakat növesztettek, így megtévesztve szegény embereket, akik nem számoltak a növény normális teherbírású törzsének sérülékenységével. Sebaj Phineas, Heartlake City többszörös aranyérmes fenyőnemesítője, és kertésze megtalálta az áthidaló megoldást, s a nemesítésnek hála, immár a fenyőinek törzse is tonnák elviselésére képes.


A két leányzó – elégedetten díszítő munkájuk eredményével – gyorsan nekilátott, hogy a nyilvánosság elé szánt ajándékokat a köz karácsonyfája alá helyezzék, melynek folyományaként Coco is közelebb somfordált, hiszen az ő jele is feltűnt a korábban már kiszagolt csomagon. Mivel Olivia megfeledkezett a Coco csomagjában rejlő jelentős téglamennyiségről, köszködve próbálta a megfelelő helyre tolni azt, de végül csak siker koronázta kettejük munkáját.2 megjegyzés:

  1. Mgj: mifelénk itt Belgiumban (meg Franciaországban is) ilyenkor má régen áll a karácsonyfa (a mienk is több mint egy hetes már, pedif az itteni normák szerint késõn vettem).

    VálaszTörlés
  2. Ezek szerint a LEGO-nál úgy gondolhatták, nem kedveznek senkinek, és egy olyan napra rakják a fát, ahol senkinek sem passzol a szokásaival:)
    Országspecifikus elrendezéseket gazdaságtalan lenne csinálni, így ez is egyfajta probléma-áthidalás.

    VálaszTörlés