1 Végigjátszás 9469 Gandalf arrives

Szürke Gandalf megérkezett hozzánk a blogra, arodostoi értékelte a találkozást


Előszó – részlet a Gyűrű szövetsége c. filmből:
„- Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó! És korán sem jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar.
- Azt hitted, elszalasztom Bilbó születésnapját?
- Hogy van a vén csirkefogó? Úgy hallom, különösen fényűző ünnepélyre készül.
- Ebben biztos kedvét leli.”
* * * * *
Mindig is kétkedve tekintettem a licensz témájú készletekre. Elsősorban az áruk volt az, ami zavart (annak ellenére, hogy értettem, miért kell ezekért többet fizetni). A másik zavaró tényező pedig az ún. flesh (azaz bőr) szín volt a testrészeken. Nekem a legóember bőrszíne sárga - mindenféle rasszista és vagy politikai áthallás nélkül. Úgy nőttem fel, hogy a sárga fejen volt két pötty és egy mosolyra hajló száj. Ha ezt láttam, akkor tudtam, hogy legóról van szó. És ez a tudat máig megmaradt bennem. Nos, aki eddig el bírta olvasni a bevezetést, joggal várhat egy barokkos fordulatot...
Azonban elolvastam a Gyűrűk ura trilógiát. A filmet is láttam. Moziban, otthon is: többször. Aztán a Hobbit c. könyvet is olvastam, sőt a hangoskönyv változatot is meghallgattam már. Ezt egyébként nagyon ajánlom - a néhai Kaszás Attila a mesélő, és nagyon magával ragadó az orgánuma. Aztán voltak pletykák tavaly ősszel már, hogy a LEGO megvásárolta a Gyűrűk ura készletek gyártásához való licenszet. A többit már tudjuk, látjuk. Mivel a Hobbitból trilógia (1. rész idén decemberben, 2. rész 2013 decemberében, 3. rész 2014 nyarán) lesz, így a következő 3 évben biztos, hogy számos, ehhez az univerzumhoz tartozó készlet fog megjelenni, és az is biztos, hogy nagyon jó eladási mutatókat fognak hozni ezek a szettek.


A doboz felülete fényes - jobb minőségű papír hatását kelti, mint a licensz nélküli készleteké. Mérete megfelelő, nem elnagyolt. 2 darab számozatlan zacskóban találhatjuk az elemeket, az új kiadású - mozgatható hátsó lábú - ló külön van, illetve az összerakási útmutató található még benne. 

via fruitlesspursuits.com
Először Szürke Gandalfot és a fiatal Zsákos Frodót építhetjük meg. 

Majd Gandalf szekere következik. A lényeg a szekér szállítmányán van. Ugyanis a történet szerint Gandalf megérkezik Zsákos Bilbó születésnapi ünnepségére, amire pár tűzijátékot is hoz éppenséggel. 


A Ninjago vonalból ismert, piros kígyó (ami egyes bricklinkes források szerint tök ritka) jelképezi a leglátványosabb tűzijáték elemet, amit az ünnepség során a hobbitok elcsennek a szekérről és ki is lövik. Ez szinte egy jelentéktelen részlet, de nagyon jó ötletnek tartom. Ugyanilyen eltalált részlet egy barna könyv, amit akkor olvas Frodó a Zsáklak melletti erdőben egy fának dőlve, mikor meghallja egy szekér zaját. 


Értékelés
Kockák: 3/5. Az említett részletek (tűzijáték, könyv) feljebb viszik. Nem egy alkatrészbánya.
Játékélmény: 3/5. Fotózással, nézegetéssel bő 30 perc alatt össze lehet állítani a készletet.
Ár: 2/5. Licenc miatt 2-es. Viszont, aki kicsit is szereti a Gyűrűk urához köthető dolgokat és a legót, mézesmadzagnak tökéletes.
Minifigurák: 4/5. Bőrszín ide vagy oda, nagyon szépen elkészített és színezett minifigurákról van szó. A trilógia moziváltozatának első része alapján készült el a két figura ruhája. Gandalf szürke és szakadt köpenye, kalapja és a fából készült varázsbotja színhelyes; mint ahogy az erdőben pihenő Frodó sötétbarna, kantáros nadrágja és kifakult almazöld felsője (ami bekecsig kigombolt) is stimmel. Mondom miért 4: a könyvben és a filmben is a hobbitok mindig mezítláb járnak. Megdobta volna a számot, ha a talpakat is flesh színűre festik.
Összesen: 3/5 (12/20). Elvakult Gyűrűk ura rajongóknak egyértelműen ajánlott. Aki csak a minifigurákért venné, annak is viszonylag ajánlott, hiszen ezeket a figurákat bontottként 1200-1300 Ft/db alatt nagyon nem lehet megkapni.

Ha nem volt elég, akkor
arodostoi további képei itt.
Gandalf érkezik MOC-ok: brickoftheday alkotása, Captain Flint építménye és a TolkienBricks-en posztolt alkotás.

1 megjegyzés:

  1. Szerintem ez egy aranyos készlet. Esetleg még én is megvenném.
    Egy aprócska észrevétel. A címkékben nincs ott a "végigjátszás".

    VálaszTörlés