4 Téli időszámítás

Az óraátállítással végleg ránk köszöntenek a hosszú esték, amiket jól ki lehet használni, például legózásra. Fel lehet kapcsolni a nagy lámpát a nappaliban, odébb tolni a bútorokat és a szőnyeg közepén már lehet is jó nagyokat építeni. Állítólag sokan depressziósak lesznek a korai sötétedéstől, a fényhiánytól, de engem inkább az érdekelne, hogy vajon nő-e a legózási kedv ebben az időszakban. Ti mit tapasztaltok, ősszel-télen többet legóztok vagy egyenletes a rajongás egész évben?

via Jameson42

4 megjegyzés:

 1. Jó reggelt! :) Nálunk nagy eséllyel sokkal több legózás várható a hosszú téli estéken, az egyetlen "korlátozó" tényező a 10 hónapos Picur, aki elől el kell dugni, mert mindent be akar kapni, de azért Duplo kocka szétszedésben már vérprofi ;)

  VálaszTörlés
 2. :-)
  A rossz idő még csak most jött be, de az idegrendszerem és a térdem már megérezte, főleg mert a nyughatatlan fiam képtelen az általam elvárt legózási mentalitást hozni. Kire üthetett??? :-DD

  De már kiraktunk lassan egy várost, megérne egy posztot a családi legózási őrület, szerintem lenne anyag bőven mindenkitől.

  VálaszTörlés
 3. Szerintem nálam nem befolyásolja túlságosan... mostanában keveset legózok, de néha, amikor meglátom a testvérem két kiöntött 5763-as készletét, rámjön az alkothatnék. A legutóbbi pl. olyan jól sikerült, hogy egy estét végigszenvedtem, míg LDD formátumba öntöttem.
  Itt megjegyzem, elismerésem depinek, nekem rémálom az elemek között keresgélni. Lehet neki is, de attól még ő kitartó! :)
  Majd akkor lesz esti legózás, ha megjön a repcsi. Bár nem is tudom... akkor az az éjszakába nyúlna valószínűleg. Az összerakás is pár órát megenne, és ha közben még írom is a végigjátszást...

  VálaszTörlés
 4. Nálunk kiváncsian várom, mit hoz a tél, a kisfiam mostanában kezdett el építeni, eddig tologatós játszós üzemmódan volt. Az eddigi tapasztalat az volt, hogy így télen jött rám a gyűjtögethetnék, bricklink, tervezgetés. Idén annyival jobb helyzetben vagyok hogy kiállítási hely már nem nagyon van :) persze előny, hogy így ha nincs kedvünk a "közös" legót előpakolni, csak lekapkodjuk a polcról a régi town készleteket és összerakunk valamit (amiben jellemzően nindzsák a főszereplők, még ha pékségről vagy tűzoltóságról is van szó :D )

  Ugyanezt a kérdést ne felejtsd el egy hónap múlva feltenni :)

  VálaszTörlés