14 2013-as City-újdonságok

Lehullt a lepel néhány 2013-as City- és Ninjago-készletről (ez utóbbi téma a pletykák ellenére ezek szerint mégis marad a termékpalettán.)

60007 Autós üldözés
Rablónk elég komoly sportautóban nyomja, valószínűleg lopta. A rendőrautó egész biztató, a kerék nekem újnak tűnik (javítsatok ki nyugodtan) és a szélvédő sem rossz.

Valamilyen játékhoz is elrejtettek kódot, gondolom a LEGO honlapján lehet majd felhasználni60008 Múzeumi rablás
Vidám témával folytatódik a sor, konkrétan egy aprócska múzeumot foszt ki két rabló, akiket aztán egy inkább SWAT-különítményre emlékeztető rendőri egység vesz üldözőbe. Az épület elég kicsi, viszont kapunk sok járművet. (A helikoptert kicsit nem értem, de mindegy. :))


Egy éjszakai portás még elfért volna

Úgy tűnik, a rablóknak jövőre piros autó dukál fekete légterevől hátul. (Kicsit emlékeztet a Szupercsapat járgányára.) A rendőrségi kék szín pedig sötétebb árnyalatú lett. Összességében nem is olyan rossz, de kár - azért újból elmondom -, hogy megint csak rendőrségi témában fuldoklunk.

Legó-Mona Lisa

Egy, a rendőrséghez hasonlóan hanyagolt témában, a tűzoltóságéban is jelennek meg készletek szép számmal és igazi újdonságokkal, no meg a jóég tudja már, hányadik tűzoltó állomással.
60004 Fire Station 
Bevetési rúd, dalmata (?), szeparátor van, a dizájn egyéb változásait én már nem bírom követni, lassan minden tűzoltós készlet ugyanolyannak tűnik nekem :)

Kiskocsi helyes, de a lány lánglovag is csinoska :)

60005 Fire Boat
Egy vízi tűzoltó egységet tartalmaz a szett akció közben: felelőtlen motorcsónakosok csúcsra járatták verseny közben a gépet, ami a túlterhelés miatt kigyulladt, és tűzoltó készlet nincs  a fedélzeten, úgyhogy elkél a segítség.Vagánykodunk?!

Ez is vagánykodós, még ha hivatásos

Az igazán izgalmas dolgok azonban most következnek!

60003 Fire Emergency
Akció közben a lánglovagok. Kis ház, kis tűz.60001 Fire Chief Car
Tűzoltó főnök mindenkinek, mindenkor készségesen segít. Egy igazán csajozós készlet :)) Nem mellesleg tetszik a domborított autótető, meg az orr-rész.

60002 Fire Truck
Nagy tűzoltó autó, aminek a szélvédő megoldása jól sikerült a nagy, szögletes üvegfelülettel és az oldalsó kis ablakokkal.60010 Fire helicopter
Pofásnak tűnik ez a helikopter is, bár az orr-rész egybe elemekből áll, szögletes formájuk kecsegtető. Van még valami spéci elem a dobozon, de a kép rossz minősége miatt nem tudom kitalálni, mi az.


60000 Fire Motorcycle
Ez a kedvencem, igazi újdonság! Motoros tűzoltó!

Még képet Ninjago-készletekről itt nézhettek.
l via Brickset, Smashing Bricks l

14 megjegyzés:

 1. Azzal együtt, hogy Cityben nem vagyok érdekelt, a 60010 Fire helicopter készlet spec elemét én csörlőnek azonosítottam be. Ha mégsem az, LEGO-ból épített (mit épített, MOC-olt) kavicsokkal tessék engem megdobálni

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Biza csörlő lesz az :) Még a szót se találtam hirtelen a fejemben :))

   Törlés
 2. Nekem a létra tetszik. Ugye az új? (vagy csak én vagyok lemaradva) Kitolhatónak tűnik.
  + a hajók.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Létrát már régebben is lehetett tolni, ennél a 2005-ösnél biztos:
   http://www.brickset.com/detail/?Set=7239-1
   inkább formájában új, nézd csak az oldalsó kapaszkodós részt.

   Törlés
 3. 60007 - Csodás, és nézd má', "tűske"! Ki tudja, a kód lehet az Undercover-höz jár...
  60008 - Az a SWAT kocsi a legjobb az egészben. A kép meg lehet inkább Mona Lego. :)
  60004 - Nem látok benne semmi vonzót...
  60005 - A ladikok egész érdekesek, ahogy nézem állítólag úsznak vízen... ez meg egybeelemet vet fel...
  60003 - Érdekes, hogy égett le a tető. Volt ilyen megoldás eddig is?
  60001 - Egész jól néz ki ez a kis gömbölyű kocsi!
  60002 - Annyira ez sem érdekel...
  60010 - Kivételesen ez az DFO sem hoz lázba... a mütyűr meg szerintem is csörlő.
  60000 - Hehe, ez jó!

  VálaszTörlés
 4. Kövezzetek meg, de ezek nem nagyon nem jönnek be, valahogy már elegem van a rendőrségből és tűzoltóságból. Helikopetr, megint, állomás, megint, autók, megint. A jelenet mondjuk nem rossz, de az autója elég vicces, szerintem. A hajós szett meg...

  Ennél azért lehetne eredetibb és legfőképp kreatívabb készleteket is kiadni, érdemes lenne más témák után nézni. A bánya pl nagyon ütős!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A bánya tényleg igazi újdonság volt, azt jól eltalálta a LEGO főleg azért, mert végre nem rendőrség/tűzoltóság téma volt. Ezeknek az új készleteknek annyi pozitívuma azért van, hogy akciót jelenítenek meg (üldözés, rablás, mindenhol tűzoltás), így nőtt a játszhatóság.

   Törlés
 5. Nekem sem jönnek be ezek a készletek, egyedül a 60003-ban látok némi fantáziát.

  Sajnos folytatódik a hatalmas egybe elemek trendje, abszolúte nem látom indokoltnak ezeket a dolgokat.

  Amúgy az megvan, h a 60001-ben a tűzoltó hallal akarja lecsalogatni a macsekot a fáról? :-)

  Tűzoltó témában még idénről is van egy elmaradásom, úgyhogy ebből max. a motort veszem meg, részint mert ilyen motorom még nincs, pirosban meg pláne nincs, részint meg akkora hülyeség, h az már jó! :-)

  VálaszTörlés
 6. A Tini ninja teknőcöket láttátok már?

  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151103433933403&set=a.10150175674793403.303596.6665038402&type=1&theater

  Mégis, mi ez?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mivel a Teknős Fészek nem írja le megfelelően, ezért talán a képzavaros Borz Alom lehet rá a legmegfelelőbb kifejezés.
   TNMT-rajongók viszont úgyis megveszik a figek miatt, Bricklink-vadászok az esetleges ritka alkatrészek miatt stb. Ha valami eszméletlen jó épület lesz a készletek között, még én is bepróbálkozom, egyébként meg iszonyatosan és gyalázatosan vacak ami látszik.

   Törlés
 7. Jöhetne már valami "civil" készlet....

  VálaszTörlés
 8. Én nem díjazom a sötétebb színeket. Komorabb lesz tőle a rendőrség. Pár éve a fekete-fehér dizájnt kék-fehérre változtatták és az ablakokat is kékre cserélték. Ezt jól tették, ne induljunk el visszafelé!

  A tűzoltóautók tetszenek és az új létra is. (az ablakos megoldás már volt az eggyel korábbi tűzoltóállomásban is)

  Egy apró bibi: a kép nem Mona Lisa, hanem Lány gyöngy fülbevalóval :D

  VálaszTörlés
 9. Tudjátok, milyen érzésem van? Pont olyan, mint a 90-es évek elején. Valami mintha lefele akarna indulni. Az elmúlt pár év korszakalkotóan erős volt a City vonalban, és mintha kifulladtak volna. A tűzoltó vonal még tartja magát, bár igazán újat nem hoz, viszont nézzétek meg a múzeumi rablás helikopterét: arról már egyenesen a rossz emlékű Jack Stone széria jut eszembe. Hullámvölgy következik?

  VálaszTörlés