3 Mentesítő járatok

Ahogy a szülővé válást, úgy a legózásra tanítást is tanulja az ember. Nem tudom, ki hogy oldja meg a családi legózást egy két és fél évessel, nálunk kezd végre körvonalazódni a metodika. Apa és fia egyaránt a kötött pálya elkötelezett híve, csak hát az utód nem elégszik meg a korának megfelelő méretaránnyal játszani (Duplo), az az érdekes és egyből tesztelni való, amit apa megépített. Egy idő után a félénk kíváncsiság érdeklődő szétszedésbe csap át, ami rosszabb esetben elemek átmeneti eltűnéséhez is vezethet. Ilyenkor rettegve kutatok a gyerek szájában, hogy vajon lenyelte-e az adott darabot vagy csak a szobában kereng valahol.
Na ezt unta meg apa, és mentesítő járatokat indított: vagonokat, állomásokat, pályákat kezdett építeni, hogy játsszon azokkal az utód.

Mivel minifigláz is tombol - tulajdonképpen minden mozgatható tárgyon/ban/ra két emberkének minimum ülnie kell -, minden építményen biztosítani kell megfelelő számú férőhelyet a sárga emberkéknek. Ezért a teraszos megoldás a vasútállomáson, illetve a széksor a gyalogos átjárón.

Ez olyan mozdony, ami egyben személyszállító vagon is, nem kell egy perc, zsúfolásig megtelik. 

Egy másik, szintén teraszos megoldású állomás némi garázsbővítéssel - mert hát a kisemberkék autóinak valahol "parkolni" is kell.

Azért van kompromisszumos megoldás is, és szigorú felügyelet mellett jut apa tehervonatából is pár kör erejéig.


3 megjegyzés:

 1. Ez nagyon aranyos, az építmények meg jól eltaláltak. Jó legózást mindenkinek...

  VálaszTörlés
 2. Az utolsó kép reprodukálását én karácsonyra tervezem.
  Addig el kell adnom minden felesleges lego készletemet (esetleg elcserélni vasút témájúra).
  A duplo nálunk nem vált be, ideig óráig elvolt vele a másfél éves fiam. Most mindjárt kettő. Teherautó, kamion, targonca témában, illetve aminek villogója van, az jöhet. A vonat a következő állomás.

  VálaszTörlés
 3. Duplo nálunk sem sokáig működött... a vonatokkal eljátszott. Most 4 és fél éves és néha építget ezt-azt, de a LEGO-val már sokkal tovább eljátszik. Persze, ha így menne, biztosan tovább érdekes lenne:

  http://www.youtube.com/watch?v=-b0JLSgm5z0

  VálaszTörlés