5 Haverokkal együtt legózgatunk, ennyi...

Tegnap Cseh Laci közreműködésével megnyitotta kapuit a LEGO Monobrand Store az Árkádban. Az Index is ott járt, az ő videótudósításukat láthatjátok alant.

Engem azért érdekelt volna, hogy kedvenc úszónk hogy viszonyul a legózáshoz, ha már ő leplezte le a boltot, de erre a beszélgetésre sajnos nem került sor. 
Valaki járt közületek arra? Ha igen, írjatok, milyen volt!

5 megjegyzés:

 1. Hatalmas tömeg, kígyózó sorok. Marketingesként nem kellett volna bedőlni a hypenak, de megtettem. Igaz "csak" háromnegyed órával a nyitás előtt értem oda, de így is 200 feletti sorszámot kaptam. És vártam, mint ahogy a többi - legalább még 200 - ember is tette. Sokan türelmesen, sokan türelmetlenül. A gyerekeknek volt egy rész a bolt előtt kiépítve, ahol duplóval tudtak játszani - pár hostess felügyelete alatt. Addig a szülők pedig vártak...
  Megnyitáskor azt hittem kiderül, hogy Cseh Laci szól majd pár szót, hogy miért van itt, de nem kapott mikrofont. Megjelent és el is tűnt.
  Először pár VIP-kártyás (kik ők, miért ők, hogy lehetett hozzájutni?) mehetett be a boltba válogatni. Negyed órát lehetett töltetni - elvileg - a boltban, hogy haladjon a sor, de ezt nehezen ellenőrizték (sehogy).
  Aztán vártam. Egyre melegebb lett. A bolt előtti kígyózó sor miatt párszor odajött egy Árkádos biztonsági őr, hogy ne foglalják már a helyet a folyosón, de ezt nehezen érti meg azok a gyerekek, akik csillogó szemmel várták a bejutást.

  VálaszTörlés
 2. Aztán megint csak várakozás. A bolton belül is külön sor alakult ki a pénztárhoz. Ekkor lassulhatott le az egész process.
  Az első 100 5.000 Ft felett vásárlóból sorsoltak ki valakit, aki bármit hazavihetett a polcról.
  Aztán olyan 5 körül bejutottam. PAB-fal és a Build-a-Minifig is érdekelt volna, de még most is ott állnék. Sokan listával érkeztek, volt aki táblagépről (mint puska) válogatott szorgosan. A választék főleg a Architect és a Modular Buildings sorozatból elég gazdag volt (árról fogalmam sincs), illetve sok kiegészítő volt elérhető (poharak, jégkockatartó, dobozok, kulcstartók, mágnesek, polybagek, könyvek).
  Nagyon meleg volt már a boltban is, légkondi ment (talán egy ideig), de mivel a bolt ajtaja nyitva volt folyamatosan a beengedés miatt, így tökmindegy volt.
  A többi témában egy-egy jó játékbolt kínálatához tudom hasonlítani, illetve a karácsonyi Tesco játékosztályhoz. Árban a hétvégi -10% miatt a drágább készletek szerintem vonzóak lehetnek. Szerintem a versenytársak megnyugodhatnak. Kínálatban, árban simán versenyképesek. Az egyértelmű, hogy egy színes, szagos, megfogható élményt kínál a bolt, amit egy webshop nem tud. Természetesen a szülők, akik gyerekekkel érkeznek, többet fognak elkölteni, mint amit terveztek, mert számos készlet (főleg a párszáz forintosak) van a hajolható zónában, amit a gyerekek csak megfognak és már viszik is a kassza felé. De aki árérzékeny és nem fővárosi, az nem itt fog vásárolni.
  Összességében megérte megnézni, hiszen mégiscsak Lego ez is. Azonban hosszú távon nekem nem ez lesz az elsődleges Lego vásárlási forrásom. Viszont ha arra járok "véletlenül", akkor tuti be fogok nézni.

  Design: gyönyörű, letisztult. Összerakott Halálcsillag, VW-kisbusz, életnagyságú C-3PO, klón. Illetve két nagyon szép Budapest tájkép (kb 2x4 méteres!). Ezekre emlékszem, lehet hogy volt más is, de a tömeg miatt nem láttam.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi!
   Ahogy nézegetem a képeket, egy dolgon nekem is megakadt a szemem:
   http://www.facebook.com/photo.php?fbid=226936087431890&set=a.226935487431950.52927.155279034597596&type=3&theater
   Brickforge-termékek egy LEGO boltban!

   Törlés
  2. Valahogy úgy van, hogy ők nem hivatalos Lego üzlet, hanem egy 3. fél által működtetett játékbolt, ami mellesleg csak Lego terméket forgalmaz. Így a Brickforge (illetve ha jól tudom később Brickarms is lesz) még beleillik a palettába.

   Törlés
 3. Mi már voltunk, a különleges készletek és csecsebecsék (úgyismint gadget) kézzel fogható közelsége, na és persze az obligát és kihagyhatatlan pick-a-brick miatt egyedi élmény a bolt. Sikerült is bevásárolni... :) Volt aki 4 nagy doboznyi elemet vitt el vegyesen (=24 ezer Ft), ami nagyon kemény, mert spéci elemből már szerintem nem kell ennyi, a sztenderd elemek közül pedig inkább az 1xN-es brick-eket lenne érdemes vinni, de azokból túl kevés fajta van (1x8-as fehér, 1x4-es narancs és vil.szürke, 1x3-es zöld és sárga, 1x2-es sötétszürke, 1x1-es narancs)

  A pick-a-brick nekem személy szerint nagyon tetszik, már csak emiatt érdemes visszanézni gyakran. Kíváncsi vagyok működőképes marad-e a dolog. Pl. Németországban voltak ilyenek pár Vedes játékboltban, de szép csendben pár éve megszüntették valamiért (igaz ők nem egy monobrand store).

  VálaszTörlés