8 Hátoldali legózás

Mai készletválasztásom apropróját az adja, hogy férjem kétkerekűje lényegében az egész nyarat (tehát a motoros szezon javát) szerelő(k)nél tölti. Változó hozzáállású szakikkal hozta össze a sors, akik ugyanarra a hibára teljesen mást választ adtak: egyikük másfél hónapos "szerelés" után is értetlenül állt a helyzet előtt, a másik megtalálta a bibit, de aztán megint csak nem akart indulni a szerkezet. Én csak tehetetlenül követem az eseményeket, de lehetőségeimhez mérten azért próbálok segíteni: ezúton ajánlom a 6373-as Motorcycle Shop legénységet, hátha ők többre mennek :)) A készlet 1984-ben jelent meg a Town téma Shop and Servcies altémája alatt.

via Brickset
Az alapmodell végtelenül egyszerű: az épület (+zászlók) színe harmonizál a motorok (sisakok) színével, a nyílászáró-keretek egységesen pirosak, a matricázott elemek (ld. a sportos cégért és az ajtón, ablakon a motoros emblémákat) vagányak.

Imádni valók!
via lego7205.com
via Jojo
A hátoldalon 4 változat az alapmodell sémáját követi (szerelő műhely/bolt+motorok), a jobb alsó sarokban lévő a legegyszerűbb. A középső oszlopban igazi menőzős, kanyarba bedőlős motorozást láthatunk, meg szakit munka közben. Utolsónak hagytam a legjobban tetsző verziót, a motorszállító kompot, ami tökéletes. Összességében izgalmas, ötletes B-modelleket kapunk annak ellenére, hogy nem léptek ki a tervezők az alapkészlet adta témából.

8 megjegyzés:

 1. Nekem talán a jobb felső tetszik legjobban, már ha lehet ilyet mondani.

  Off: A férjednek milyen kétkerekűje van?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem akarom bemártani a márkát, mert nem az a hiba forrása :))

   Törlés
  2. Nem a hiba miatt kérdem, hanem a motor miatt (kíváncsiság, információ...). Ha meg Yamaha, bemárthatod, mert úgysem fog számítani. :D

   Törlés
 2. Nagyon klassz készlet, de sajna (legalábbis vateráról) beszerezhetetlen. Talán ha egyszer láttam fent réges-rég egy példányt, azóta sem.

  Vigyázz rá! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Boldog lennék, ha meglenne, de nincs :))

   Törlés
  2. Van most egy a vaterán, nézd meg. Kis törődést igényel ugyan, de amúgy van benne potenciál.

   Törlés
  3. Köszi! Majd meglátjuk a végét... :)

   Törlés
 3. Nekem megvan :) Nagyon aranyos készlet! Az a baj, hogy manapság nincsenek ilyen léptékű City/Town készletek - épületekkel.A 4-5 ezres kategóriában szerintem már lehetne kihozni pár jó cuccot.

  VálaszTörlés