2 Hátoldali legózás

Egy last minute út Egyiptomba, egyenesen Anubis templomához? Újabb, számomra teljesen ismeretlen téma/készlet-vizekre evezünk legóörökségünk bővítéseként. Az Adventures Egypt téma 1998-ban megjelent 5988-as Anubis temploma (avagy Pharaoh's Forbidden Ruins), 710 darabból álló készletének dobozát kalandozzuk körbe mai utunkon.

Aki nem szereti a kincsvadászatot, meg az egyiptomi múmiás-fáraós-kígyós-misztikus-vallási kalandokat, azt nyilván nem hozza lázba ez a készlet, de gyerekfejjel nézve őrült izgalmas lehet(ett). Az alapmodell egy nagy egyiptomi templom épületét, egy teherautót, egy hőlégballont (ez nagyon tetszik) és 10 (!) minifiget tartalmaz.

via Brickset
Nagyon látványos a doboz belseje, ha felnyitjuk, olyan, mintha egy térhatású térképet nézegetnénk.


A doboz két oldalán is remekbe szabott képeket találunk.

Felfedezés

Segítőkész csontvázak
Mit is lehet kihozni még ebből a készletből?
via lego.wikia.com
A középen található verzió egy templomépületet, plusz két járművet ad,a felső képen is hasonló megoldást találunk. A jobb sarokban egy elképesztően jópofa filmezős járgány látható pálmalevél-röptű kísérőkkel. A B-járművek tetszetősek, bár a ballont nehéz felülmúlni, az épületek annyira nem hoztak lázba - de ez nem is az én játszóterem :)

2 megjegyzés:

 1. Szia!
  Most találtam meg az oldalad. Anno elég sok végigjátszást írtam a Kockagyárba 78-79-80-as témában, amik végül nem jelentek meg. Neked küldhetek vagy nem foglalkozol ilyennel?
  Üdv:

  Deer

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Hogyne! :))

   http://kockageneracio.blogspot.hu/2012/07/vegigjatszas.html

   Találsz végigjátszásokat a blogon, meg lassan jönnek újabbak is, úgyhogy várunk minden értékelést! Köszi!

   Törlés