1 Valami visszatért?

A minap kezembe került a LEGO 2012-es, 2 füzetecskéből álló katalógusa. Az első (januártól-májusig) és a második (júliustól-decemberig) rész nagyjából ugyanazt a készletkínálatot hozza, a második nyilvánvalóan kicsivel többet a második fél éves megjelenések miatt.


Lapozgattam, lapozgattam, semmi nem hozott lázba egészen addig, amíg a City új altémájához, a Mininghoz nem értem. Bámulatos kép tárult elém: izgő-mozgó-nyüzsgő minifigek, apró kis jelenetek, és egy nagyszerű építmény, ami igazán jó keretet ad a bányakészleteknek.


A második képről talán már jobban kivehető, mire gondolok. Egyrészt megépült az aranyat rejtő hegy (ami valljuk be, nagyon kell a témához), amin sok minifig túrázik, illetve aminek az oldalát a sziklás részen is fejtik a bányászok. A hegy tetején is található egy munkaterület, illetve panorámát fényképező turisták. Az összhatást ha nézzük, igen látványosan zajlik a kőfejtő és aranykereső munka, a különböző munkagépek mozgásban, a minifigek zsizsegnek, igazi régi katalógushangulatot idéző kép. Ezt a képet elfogadnám poszternek is akár.

1 megjegyzés:

  1. Kisvasút legóból, remélem erre rárepülnek a legóvasutasok, érdekelne egy C50 vagy Mk48.

    VálaszTörlés