0 Kezdődik az iskola

Lassan becsengetnek, már alig van pár nap hátra az iskolai cuccok (iskolás koromban volt erre egy rém béna szó: taneszköz) beszerzésére. Annak jártunk utána, hogyan kezd(het)i az iskolai évet egy vérbeli legós. (Vigyázat, pénztárcagyilkos összeállítás következik!)
Elnézve a kínálatot, tulajdonképpen minden fontosabb téma rajongója fel tudja magát vértezni legós holmikkal a legapróbb részletekig tetőtől talpig.

A tanuláshoz megfelelő légkörű szoba kell. No meg lámpa, ébresztőóra, rádió.

via designdazzle.blogspot.com

A számítógép sem maradhat ki, itt lehet nagyon kreatívnak lenni. seb928 az volt.

Összeszerelési útmutató itt!

Egy jót is kell aludni, de nem mindegy, miben. A rajongás tárgya szerint lehet témát választani, nekem ez kellene klasszikusban.

Ha az otthoni légkör nagyjából megfelelő, a suliba is vinni kell belőle. Legótáska, -tolltartó, -toll és -radír és sorolhatnám és sorolhatnám. Itt is témaspecifikus a választék. Az iskolatáska meghatározó darab, pláne a kisebbek körében. (Ahogy hallom, a nagyobbaknál már kifejezetten ciki, így nem is tartanak rá igényt.) Egy anatómilag jól kidolgozott darab (figyeljünk a többi részletre is):
Menőzni lehet a szünetben uzsonnás dobozzal:

Kulacs is van ám!
osztálykiránduláson hálózsákkal

a többi kütyüvel meg csak úgy.

Még több itt.
Amikor új tanárt kaptunk vagy csak új suliba kerültünk, az első napokban őrült béna megoldásként pár tanár kérte, írjuk ki a nevünket egy papírra. Ami nem sokáig maradt meg a padon, ide-oda röpködött a teremben. Egy nagyon frappáns megoldás lehet az alábbi készlet, amit otthon is meg lehet építeni - sőt, munkahelyen is felhasználható.

via Brickset

Eszembe jutott még valami, ami megkeserítheti az iskolai életet, viszont a legó(zás) nagy segítséget nyújthat. Nálunk általános és középiskolában is szokás volt karácsonykor egymást megajándékozni - nem tudom, most van-e még. Osztályfőnöki óra keretében került sor a névhúzásra és a helyzet akkor vált kellemetlenné, ha nem éppen a szívünk csücskében lakozó osztálytársunk neve szerepelt a cetlin. Egy jópofa kis építmény találó ajándék is lehet. Én egy ilyen tolltartó-féleségnek biztosan örülnék :)

via Brickset
Utolsó momentumként kreatív anyukához kanyarodnék vissza, akinek volt már egy ötlete legódobozok hasznosítására. Elkél a találékonyság a füzetek, könyvek bekötésénél is, bár nyilván nem minden esetben alkalmazható, egy-egy utált tantárgynál még akár jótékony hatás is lehet. (Alaplap is kell hozzá, nem vitás, de ha belegondolok, esetleg még legódoboz is felhasználható.)

via bookbindingteam.com
És ha sok legófan kerül egy osztályba, búcsúzásként legótablót építhetnek maguknak - erre egyelőre még nem találtam példát, de előbb-utóbb úgyis lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése