5 Képes Maersk történet 2.

Az első részben szemügyre vettük a szállítmányozó óriáscég szállító eszközeit, ebben a részben megnézzük, miként jelenik meg a Maersk-dizájn a munkaruhákon.
De hogy is néz ki ez a védjegy? Alapszín a Maersk-kék, amelyhez szürke, fekete és piros társul, alapmotívum a fehér, hétágú csillag. A cégnév általában fekete betűkkel van kiírva, vagy hasonlóan a csillaghoz, kék alapon fehéren jelenik meg. (Érdekes, hogy a pirosat nem hozták be a kamionokhoz, pedig a valóságban előfordul.)Sajnos a hajós készletek nem rendelkeznek legénységgel, így csak a négykerekűek (plusz egy kötött pályás) vezetői a mérvadók. 
1651 Klasszikus minifig, cipzáras felső, Maersk-kék sapka, legókék nadrág.

via Brickset
1552 Abszolút semmi köze a témához kinézetre, de ennek ellenére őrülten menő ez a kovbojkalapos összeállítás.

via Brickset1831 Színben teljesen harmonizál a témához, némi varrást elviselt volna a felső. A második, Maersk-csillagos fazon a nyerő, azt azonban nem sikerült kiderítenem, hogy a csillag az vajon a figura felsőjének hátulján található-e.

via Bricksetvia toysperiod.com


10219 A legújabb készlet, itt már csapatmunka folyik, a minifigek már nem csak mosolyognak, szemüvegesek, szakállasak, a ruházat kiegészül láthatósági mellénnyel, az anorák szép kék színű, jól harmonizál az egyensisakhoz.
via Brickset
A kínálat nem nagy, összességében a M-kék sisak a közös (az eredeti amúgy fehér, és az elején található a csillag). Nektek melyik tetszik legjobban?

Hiányzik vagy sem, egy dolgot meg kell említenünk a sok kamion láttán: egy céges bögre azért kijárt volna a fiúknak :))

5 megjegyzés:

 1. A piros cabover (a nyerges) valszeg nem Maersk-es, csak a tréler és a konténer az. Amerikában tudtommal a mai napig sok a magánzó kamionos (á la Convoy).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Osztom a fenti nézetet. Persze valaminek a nem-létezése sosem bizonyítható, csak a létezése, így az alábbi képpel csak az ellenpélda illusztrálható, mely szerint Maersk nyerges húz nem Maersk konténert.

   http://www1.picturepush.com/photo/a/2013509/img/V8forum-fotopoll/07-Maersk-Scania-164-480.jpg

   Törlés
  2. Akkor viszont a 1552-es kovbojos egy alvállalkozó lehet, azért nem céges az öltözéke.
   A piros nyergest illetően megadom magam :))

   Törlés
  3. Azért dolgozhatunk még az ügyön:) Mad Physicist Maersk konténert vonszoló nyergese kétségkívül vörös/piros/bordó (nem kívánt felejtendő), de egyben megállapítható nem-Maersk-sége is. Ezzel ugyan nem vagyunk beljebb, de legalább Mad Physicist - minimum tudatalatti - véleményét is megismerhettük a kérdésről :)

   példa az alábbi linken, vagy egyszerűen keressünk rá...
   http://farm2.static.flickr.com/1001/5178719879_d52132a990.jpg

   Törlés
  4. Helyére fog ez kerülni, érzem én. :))

   Törlés