0 A vízi mentés története képekben 5.

Elérkeztünk sorozatunk utolsó részéhez, amelyben a vízi rendőrséghez tartozó készletekkel zárunk.
Először visszamegyünk egész 1976-ig, amikor is az első rendőrségi járőrhajó debütált, a 314 Police Launch.

via Brickset

Az 1986-1992 között megjelenő Boats téma vonultat fel olyan darabokat, amelyek legjobb példái a klasszikus legóhajónak.

1987-ből 4010 Police Rescue Boat.

via Brickset
1991-ből 4021 Police Patrol.

via Brickset

1996-ból  4012 Wave Cops.

via Brickset
Ti tudtok választani a három közül? Nekem mind kellene!

Ugrunk az időben - hiszen a Town-szériát az előző részben tárgyaltuk -, és következik 2006, immár a City/Police égisze alatt folytatjuk a nézelődést.
7899 Police Boat. A klasszikus fekete-fehér-szürke színben pompázó járőrhajó fedélzetén egy helikopter-leszállóhely is elfér, merőben új elgondolás. (Illetve csak nekem, mert 1991-ben a 4031-es tűzoltó jármű is ilyen koncepciójú.) Rendőrségi téma lévén itt megjelenik a vízen menekülő rosszfiú alakja is, akit már a hajótestben kialakított börtöncellába be is lehet zárni. És figyelem, az a narancssárga izé egy motor, amit a fenékre lehet illeszteni és így mozgóvá válik az egység.


via Brickset

7287 Police Boat 2011-ből komoly felszereléssel és egy rosszfiúval, aki dzsetszkín menekül. A fekete színt leváltja a kék, és egyre-egyre több a díszítő elem  az építményen.


Nem véletlenül kezdtem a mai részt a 314-sel, hiszen abban egybe hajótestet találunk, ami aztán eltűnik a Town témában, majd a Boats és City vonalon pedig teljes uralomra tör. Döntsétek el, melyik tetszik jobban, számomra az épített hajótest nagyobb játékpotenciált jelent. Egy tagadhatatlan előnye van az egybe öntött verziónak: azzal lehet játszani a kádban :)
Összegezve sorozatunkat: nekem jobban bejön a parti őrség téma, egyértelműen az átgondoltsága miatt (és ez igaz a kalsszikus és az új szériára is). A vízi rendőrség szétszórt készletei között találtam - főleg a Town-sorozatban - nagyon klasszakat is, ugyanakkor sajnálom, hogy nem dolgozták ki egységesebben ezt a vonalat. A logókban sem jelenik meg koncepció: van, ahol feltűnik a mentőgumi a Police felirattal együtt, van, ahol csak a rendőrség szó látható. Hiányérzetem főleg épületfronton támadt, jó kis kikötői rendőrkapitányságot el tudnék képzelni.

A vízi mentés teljes története képekben: 1. rész, 2. rész, 3. rész, 4. rész.

Nektek melyik széria tetszik legjobban, legkevésbé?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése