1 A vízi mentés története képekben 4.

A parti őrség seregszemléje után következzenek a rendőrség vízi egységei. Most is a Town téma kötelékébe tartozókkal kezdünk, bár ebben az esetben teljesen önkényes a válogatás részemről, hiszen "vízi rendőrség"  névvel nem található készlet.

A 6540-es Pier Police 1991-ből egy kikötői bázis őrhajóval, motorcsónakkal és két szárazföldi járművel. Klasszikus darab.
via Brickset

A 6344-es Jet Speed Justice 1993-ból leginkább üldözésre/megfigyelésre alkalmas párost tartalmaz.
via Brickset
Egyik kedvencem következik, a 6483-as Coastal Petrol 1994-ből. Villog, szirénázik, bemér, szóval nem viccel. Pofás darab!
via Brickset
Talán az egyik legfurcsább felépítésű helikoptert találjuk a 6545-ös Search N' Rescue dobozában 1996-ban.
via Brickset
Utolsóként egy "börtönszigettel" rendelkező kapitánysággal, a 6598-as Metro PD Stationnel (1996) zárunk, ami igazán illusztris darab és valószínűleg a vízi egység nem is annyira a mentést, hanem a "szigethez" való eljutást szolgálja, de talán illik a témánkhoz. Felhívom a figyelmet a járműpark elszíneződésére: befeketedett a helikopter és a "Robur" is beszürkült.
via Brickset
Mint ahogy írtam az elején, nem tematizált a vízi rendőrség, így nehéz lenne számon kérni bármit is. A kiválasztott készletekben a klasszikus Town hangulat a közös, és nem áll össze olyan átgondolt, megtervezett szériává, mint amivel pl. a parti őrség esetében találkozunk 2008-ban.

1 megjegyzés:

  1. Ha én lettem volna az illetékes főnök és a 6380-as kórház után behozzák az utolsó rendőrséget, csak annyit tudtam volna kérdezni, hogy komolyan? :) Azt mondjuk meg kell hagyni, hogy játéklehetőség van benne jócskán.

    A többi pofás, főleg mivel nem is igazán voltam tudatában, hogy volt egy ilyen kocka épített hajó vonal is. (Hajó témában van mit pótolnom.) Az üveges rendőrmotor régi kedvenc, a kis bajszos minifig-korszakot viszont nehéz megbocsátanom (nem mintha lenne rá igény).

    VálaszTörlés