2 Winter is coming!

Még mielőtt nagyon beleélné magát valaki, nem, nem a Trónok harca megjelenéséről számolunk be, hanem a 2012-es év Seasonal/Winter Willage 10229-es számú készletéről adunk előzetest.
Ezúttal nagy hagyományt maga mögött tudó készlettémát havazott be a LEGO: a hétvégi/vidéki házikó nagy karriert futott be a Town szériában, de a Creator is szép lakokat hoz(ott).
A téma 4. darabjaként jól illik a 10229-es az eddig megjelentekhez: behavazott épületek (arányait tekintve ez a legbehavazottabb), ünnepi díszítés a homlokzaton és bent a házban, sok minifig és téli kiegészítők (sítalp, szán). Számomra azonban a legnyerőbb részlet a hókotró teherautó, aminek eléggé kelet-európai "szaga" van, éppen ezért egy kicsit kilóg a képből. Ebből a szempontból a postás autót jobban eltalálták. (És ha már szóba hoztam a Creatort, ugye ismerős ez a világoskék homlokzatszín?)Kis fenyőfa, nagy fenyőfa... Itt is találunk szépen abból a téglából ld. aljzat, kémény

Csillár!
Ez szauna? Vagy mi?


Retrohangulatú csempe

Árad a melegség
Hangulatosnak találom, akárcsak az eddig kiadottakat, sajnos az ár az, ami elválaszt ettől a sorozattól. Nektek hogy tetszik?

l via Eurobricks l

2 megjegyzés:

  1. Szeritem nagyon hangulatos, sok a kiegészítő és az apróság. Azt nem tudom, hogy a készlet mennyire játszható (nálunk az a fenti fotel egy megfogásig élne, aztán hullana darabokra), de kiállításra szuper. Lehet, hogy ez lesz az első winter készlet, amire elcsábulok :)

    A teherautó szerintem nem balkán, hanem simán 1950-es évek.

    VálaszTörlés
  2. "Még mielőtt nagyon beleélné magát valaki, nem, nem a Trónok harca megjelenéséről számolunk be" Pedig a cím után egyből a képet néztem. :D

    Aranyos kis készlet, nekem tetszik.

    VálaszTörlés