1 Négy évszak: nyár, nyár, nyár és nyár

Valljuk be, egy kicsit idilli a LEGO univerzumában uralkodó örök nyár. A (főként) City-készletek által sugallt világban örök napfény, szélcsend uralkodik, sehol egy front vagy egy zavaró felleg. Némi változatosságot hozott ebbe az állóvízbe (ami hozzáteszem, engem cseppet sem zavar) a Seasonal téma Winter Village sorozata, ahol téli hangulatú épületekkel, figurákkal találkozunk.
Van, aki (szerencsére) nem elégszik meg ennyivel, és egy készletben szeretne tudni több évszakot is. Így került terítékre az 5766-os Log Cabin szett, amit Ssorg elképesztő részletességgel kidolgozva kétévszakos készletté varázsolt. A "lehúzható hólepel", a motorcsónakból szánná alakuló jármű és még sorolhatnám a részleteket mindenképp figyelemre méltó, ezért is érdemes végigböngészni a CUUSOO-ra feltöltött tartalmat. 
Az ötlet maga azonban szerintem többet is rejt magában egy egyszerű készlet-újragondolásnál:  a "több az egyben" készlet mint fogalom kitágítása, hiszen itt nem olyan átépítésről van szó, mint pl. a Cretor készletek 3 modelljénél, amikor az alapmodelltől lényegileg teljesen különböző dolgot lehet megépíteni. Itt ugyanannak a valaminek egy másik oldalát láthatjuk meg anélkül, hogy magát az alapot elveszítenénk, hiszen a ház, a minifigurák, az életkép megmarad, csak egyszer télen, másszor nyáron.De lehet, hogy csak én gondolom túl a dolgot, és egyszerűen csak annyi az ötlet mozgatórugója, hogy egy kicsit legyenek realisztikusabbak a legókészletek. Íme egy másik példa, Paultox az "örök zöldséget" unta meg, és festette meg kicsit  a legófákat - számomra tetszetős módon.

Arborétum itt
Már csak a tavaszra kellene valami jó megoldás, és kerek lenne a kockavilág.

1 megjegyzés:

 1. Jó bejegyzés, korábban még nem olvastam.

  Hihetetlenül tehetséges az alkotó, aki ilyesmikre képes.

  A tavaszt lenne talán a legnehezebb ábrázolni szerintem. Az őszre ott vannak a rozsdabarna színek, kopaszodó fák, télre a sok fehér szín, nyárra meg nagyjából minden lakóházas készlet passzol, de a tavaszt hogy lehetne ábrázolni?!

  Üdv:
  Zoli

  VálaszTörlés