0 Hátoldali legózás

Legóörökségünk újabb darabjait a tegnap indult témánkból, a vízi mentés történetéből merítettük. A bejegyzésben szereplő két báziskészlet dobozait vesszük szemügyre és hasonlítjuk össze az alternatív modelleket. Kezdjük a 6387-es Coastal Rescue Base-zel.

Az alapmodell

A fedlap belső oldalán az alapmodellről találunk több fotót, kiegészítve a szokásos örömlegózós gyermekkel.
A B-modellek közül egy követi az alapmodell koncepcióját, a többi nagyságrendileg kisebb (még az alaplap sem kell az építéshez). Ezen egy kicsit csodálkozom, azért ebből a kockaszámból több nagyobb verzióra is futotta volna.  A gépjármű + vontatmány felállás igen kedvelt témája  a LEGO-nak, sok készletben visszaköszön (gondolok itt pl. a 6698-as típusra a teljesség igénye nélkül), ezért ebből a szempontból sem érzem annyira ütősnek az itt összehozott alternatívákat.  Utolsóként pedig egy hajós megoldást is találunk. 

A másik szett a 6338-as Hurricane Harbor, amelynek alapmodellje egy kikötői egység.


A fedlap belső oldalán itt is az alapmodell részletes bemutatását találjuk.
A hátoldalon három nagyobb méretű, az alapmodell struktúráját követő elgondolás jelenik meg, a többi verzió pedig különböző méretű hajó és egy terepjáró. Összességében ezek az alternatívák nekem jobban bejönnek az előző kínálatnál, mivel többféle építményt találunk: egyszer egy kisebb kikötőt, egy hidas megoldást büfével és csúszdával (ez nagyon jópofa), egy megfigyelő tornyos szintén kikötőt és nagyon jól kigondolt őrhajókat
l képek via onetwobrick.net l

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése