0 A vízi mentés története képekben 3.

2008-ban állt elő a LEGO a téma újragondolt készletcsaládjával. Mind színvilágban, mind építkezésben markánsan új arculat jelenik meg, nem is beszélve a rengeteg kiegészítőről, ami a korszak City világát jellemzi. Ezek már igazán vagány készletek, profi felszereléssel indulnak bevetésre a mindenre elszánt vízi mentők.
Elsőként a 4210 Coast Guard Platformot vesszük szemügyre. Indusztriális hangulatú "épület" ez a nyílt vízre tervezett bázis: leszállóhely, őrtorony, daru, lift, motorcsónak-placc  sok-sok játékpotenciált hordozó részlet. A narancssárga-fehér-világos kék-szürke színvilág szakít a hagyományos hangulattal, az állványzatra elhelyezett bázis igazán friss koncepció a "sík alaplap rajta épület"-hez képest. Eltűnik az épített hajótest, megjelenik az egybe elemes megoldás, ami érvényes a helikopterre is.

via Brickset


Két hajószállító egység is dobozba kerül, egy motorcsónakos (7726) és egy dzsetszkís (7731).

via Brickset

via Brickset
Az első számomra szimpatikusabb a markáns teherszállító és az apró mérőállomás miatt, a második szettben a dzsetszkí jópofa, a szállító viszont ronda.

Nem maradhatott ki a sorozatból egy nagy teherbírású helikopter (7738) egy nagyon profi, leereszthető mentőtutajjal.

via Brickset

És nem hiányozhat a járőrhajó sem, egy megfigyelő torony társaságában (7739).

via Brickset
És ha esetleg hiányérzete támad valakinek a járműflotta láttán, annak még jut egy kvad (7736), egy motor (5626), egy kajak (5621) és egy mini motorcsónak (4898). Én még szívesen látnék egy bringás egységet, úgysincs tudtommal narancssárga színű kerékpár a terméklistán. 
A logó a World City-féléhez képest színben változott csak: teljesen narancssárga-kék uralom lett. 

Ez a sorozat tetszik, összességében végiggondolt, a témát jól átölelő széria, nem lehet nagyon kifogást találni.
Korábbi posztok a témában: 1. rész, 2. rész.

Legközelebb a vízi rendőrség bemutatásával jelentkezünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése