1 A vízi mentés története képekben 1.

A Hullámtörők (The Guardian) című film óta tudjuk, milyen kemény legények a parti őrségnél szolgálatot teljesítő fiúk, a Baywatchból pedig azt, hogy bizony nagy mellbedobással akár életeket is lehet menteni. Hogy mennyire igaz ez a legókészletekben, remélhetőleg kiderül (vagy nem) összeállításunkból, amelyben a parti őrségen kívül a vízi rendészetet is szemügyre vesszük majd.
A legelső készlethez egészen 1976-ig kell visszamennünk, a 369-es Coast Guard Station megjelenéséig. Bár a hőskorban készült, a koncepció (megfigyelő torony, leszállóhely megépítve, jól felszerelt járműpark) hibátlan. (Másik verziója ennek az 575-ös 1978-ból, fehér-piros színben pompázó gépparkkal.)
via Brickset


A széria pályafutása 1989-ben indul el a Town téma Coastguard altémájaként a 6387-es számú Coastal Rescue Base készlettel, ami egy bázisépületet és a korszaknak megfelelő stílusú (minden közegben bevethető) járműparkot tartalmaz. Indításnak ennél jobb készletet kívánni sem lehet.
via BricksetA következő szett 1991-ből a 6353-as Coastal Cutter komplett vízi egységgel: egy nagy méretű járőrhajóval és egy motorcsónakkal jelenik meg. Mindkét darab szép példája az épített, nem egybe elemes hajókorszaknak.

via Brickset
Egy komolyabb légi egységet tartalmaz a 6342-es Beach Rescue Chopper 1993-ból.

via Brickset


Két év múlva egy újabb bázis, immár egy kikötői egység kerül dobozba, a 6338-as Hurricane Harbour. Szembetűnő az épített helikopter-leszállóhely, ami a 6387-es esetében az alaplapra festve található meg. (Talán látványosabb lett volna egy leszállóhely az épület tetején az utóbbinál, de ez csak az én faksznim.)

via Brickset
A Town széria utolsó darabja a témában a 6518-as Baja Buggy 1996-ból.

via Brickset

Külön kiemelném ennek a sorozatnak a logóját a matricázáson, harmonikus színvilág, igazi klasszikus hangulat:

via redbubble.com

Következik 1999, amikor a 6435-ös Coast Guard HQ főhadiszállással áll elő a LEGO. Talán a legrosszabbul sikerült készlet: aránytalanul nagy hajó, ronda színek és járművek. (Egy pozitívum azért van: a leszállóhely jó helyen van :))

via Brickset
Vajon mit hoznak a 2000-es évek City-készletei? Igazi vagányságot vagy felszínes nagyzolást? A következő részből megtudhatjátok!

1 megjegyzés:

  1. Jajj! Nekünk van valahol egy 6518as klónunk! Minden, de minden pont ilyen rajta!

    VálaszTörlés