4 Forradalmi matricázás?

Van, aki szereti, van, akinek még kézügyessége is van hozzá, van, aki a pokolba kívánja és messze elkerüli, vagy segítséget kér, de tény, meg kell birkózni a matricázás gyötrelmeivel így vagy úgy. De nemcsak a ragasztás nehézségein kell túltenni magunkat, hanem bizony felmatricázott legókészleteinken az idő és a tisztítás vas- és domestosfoga is el kezd dolgozni. Vagy csak egyszerűen megunjuk a gyári dizájnt, és valami egyedit szeretnénk alkotni. De ami talán a legnagyobb dilemma, ha több kockát kell összeragasztani az útmutatás szerint, hát akkor bizony nincs mese, dönteni kell, mert a gyári matrica az örökre összeragaszt.
Ennyi sok nyavalyára kínál megoldást egy BrickStix néven futó termékcsalád, amely a fontosabb legótémákban nyújt különböző ragasztási lehetőséget. Úgymint Metro, Transport, Space, Rescue, Splats, Shops, Pets, Home and Signs.
A Mod Stix vonal, amelynek darabjaira írni is lehet (képregényes formában), illetve a minifigeket csinosíthatjuk  Comics, Medieval, Special Forces, WWII, and Zombies témában fut.

Ha megunod, leveszed, kicseréled - nagyjából ez a lényege a speciális ragasztási felülettel ellátott daraboknak.


Ha nem vagyunk nagyon kockák és nem ragaszkodunk körmünk szakadtáig a gyári megoldásokhoz, akkor egészen elfogadható az ötlet. (Minőségi vitába nem mennék bele, mivel nem találkoztam még ilyennel, és a fotókból számomra nem derül ki teljesen, milyen a nyomtatás minősége, és mennyire strapabíró megoldás ez.) Én mondjuk ablakokat, ajtókat nem ragasztanék, de a feliratok, jelzések stb. jöhetnének - némileg átszabva kis magyar valóságunkra.
Az ötletgazdáról sem szabad megfeledkezni: egy 9 éves kisfiú, Greyson MacLean nevéhez fűződik, aki már nagyon unta, hogy nem ragasztgathat kedvére.

l via thebrickblogger.com l hivatalos honlap itt l

4 megjegyzés:

 1. Ez hatalmas ötlet, csodálom, hogy a LEGO még nem lovagolta meg. Maguk az ablakok, ruhák nem tetszenek, de ezer más igen. Pl korom az égő ablak falára, KRESZ táblák, HOTEL felirat...lehetne sorolni azokat amiket az ember amúgy nagyon nehezen bízna a fantáziájára.

  VálaszTörlés
 2. Válaszok
  1. Belinkeltem a hivatalos honlapot, ott vannak elérhetőségek.
   http://www.brickstix.com/aboutus.sc#store

   Törlés